Suriyeli Çocuklara Bir Tır Dolusu Oyuncak - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklara Bir Tır Dolusu Oyuncak

Suriyeli Çocuklara Bir Tır Dolusu Oyuncak

"geçen yıl Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuk sayısı 260 bin olarak kayıtlara geçmiş durumda.

12.09.2014 14:24

"geçen yıl Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuk sayısı 260 bin olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bu yıl baktığımızda bu sayı 1 milyon 300 bin civarında sığınmacı çocuk sayısı var çeşitli ülkelere..."

Haber - Kamera: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

Türkiye genelinde site yönetim hizmeti sunan Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin Suriyeli çocuklar için topladığı bir TIR dolusu oyuncak yola çıktı.

Başakşehir 5.Etap'ta bulunan Boğaziçi Yönetim A.Ş. binası bahçesinde düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı.

'Suriyeli Çocuklar İçin Sizden de Bir Oyuncak" kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların ihtiyacı ve aynı zamanda eğlencesi olan bisiklet, akülü araba, minik çalışma masaları, elektronik ve diğer oyuncaklar tasnif edilerek paketlendi. Suriyeli çocukları sevindirmek için düzenlenen kampanyada toplanan oyuncaklar bugün düzenlenen törenle Gaziantep'e hareket etti.

Törene katılan Bakan İslam, Türkiye'nin mazlumun dostu bir ülke olduğunu söyleyerek, "Türkiye etrafında ki tüm acı içinde olan ülkelerin tüm yaralarına merhem olmaya çalışan bir ülke. Biz komşusu aç iken tok yatmamak gerekir buna inanıyoruz. Suriye gerçekten çok büyük acılar çeken bir ülke" dedi

ÇOCUKLARIN ACILARINI DİNDİREMEYİZ AMA, YÜZLERİNİ GÜLDÜREBİLİRİZ Bakan İslam, yaptıkları bu çalışmanın amacı olarak, "Bu hediyeleşme ile acılarınızı dindiremeyiz. Belki ama yüzünüze bir anlık gülümseme kondurabilirsek biz şimdilik kendimizi bahtiyar hissedeceğiz sizin için çalışıyoruz sizin için gayret sarf ediyoruz sizinle beraberiz acılarını paylaşıyoruz. Burada Türkiye'de daha güzel emniyetli savaşsız mutlu müreffeh bir dünya hazırlayabilmek için Türkiye olarak tüm gücümüzle gayret ediyoruz bunu bilin istiyoruz" şeklinde konuştu.

OYUNCAKLAR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEK

SİTE SAKİNLERİ KAMPANYAYA ÇOK ÖZEN GÖSTERDİ

Boğaziçi Yönetim A.Ş Genel Müdürü İlhan Aydın Kartal, her gün çocukların öldüğü bir ortamda kurum olarak o çocuklarla aynı duygu ve düşünceyi paylaştırdıkları amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu organizasyonu yaparken sitelerimizdeki sakinlerin çocukları gerek kendi oyuncaklarını gerekse yeni oyuncaklar alarak destek oldular. Bu organizasyon ülkemizde yaşayan insanlara bir mesaj oluşturması amacıyla gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bakan İslam ve beraberindekiler konuşmaların ardından oyuncak kolilerinden birini TIR'a yükledi. Tören kolilerin yüklenmesi ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklara Bir Tır Dolusu Oyuncak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement