Suriyeli İç Savaş Mağdurlarını Uşak Battaniyesi Isıtıyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli İç Savaş Mağdurlarını Uşak Battaniyesi Isıtıyor

Suriyeli İç Savaş Mağdurlarını Uşak Battaniyesi Isıtıyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli'yi Uşak battaniyesi ısıtırıyor Türkiye'de ki battaniye üretiminin yüzde 95'nin gerçekleştirildiği Uşak'ta, firmalar son iki yıldır başta yardım kuruluşları olmak üzere bölgeden gelen battaniye talebini karşılamak için.

16.02.2014 11:34

SONER KILINÇ - Uşak'taki battaniye fabrikaları, Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeliyi ısıtmak için tam kapasite çalışıyor.

Uşak'ta battaniye üretimi yapan bir firmanın yöneticisi Ali Zengi, Türkiye'deki battaniye üretiminin yüzde 95'inin gerçekleştirildiği kentte, 20'ye yakın battaniye fabrikasının bulunduğunu bildirdi. Kentteki fabrikaların günlük ortalama 25 bin üretim gerçekleştirildiğini kaydeden Zengi, özellikle son iki yıldır tam kapasiteyle çalıştıklarını, talep karşısında battaniye yetiştirmekte zorlandıklarını belirtti.

Zengi, talep artışının başlıca nedeninin, Suriye'deki iç savaşta evlerini terk ederek güvenli bölgelerde yaşamlarını devam ettirmek amacıyla başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelere sığınan milyonlarca Suriyeli'nin ihtiyacından kaynaklandığını ifade etti. Bölgede oluşan ihtiyaca yönelik, özellikle destek sağlamaya çalışan yardım kuruluşlarından talep aldıklarını kaydeden Zengi, talepleri karşılamak için tam kapasite üretim yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin yanı sıra başka ülkelerden de yardım kuruluşları aracılığıyla battaniyelerinin Suriyeliler'e ulaştığını ifade eden Zengi, "Uşak'ta ki hiç bir firmanın Suriye ile doğrudan ticareti söz konusu değil. Biz yardım kuruluşlarına veriyoruz onlar çevre ülkelere sığınan Suriyeliler'e ya da Suriye içine battaniyeleri ulaştırıyor. Üretilen battaniyelerin neredeyse tamamı bölgeye gidiyor, bu güne kadar bölgeye dolaylı yollardan 10 milyonun üzerinde battaniye gönderildi" dedi.

Suriye'de yaşananların tüm insanların yüreğini dağladığını ve olayların son bulmasını dilediklerini ifade eden Zengi şöyle devam etti:

"Doğal afet ve savaş gibi durumlar, battaniye talebini direkt etkiliyor. Evlerini bırakmak zorunda kalan insanlar, ailelerini, çocuklarını soğuktan, dış etkenlerden korumak için battaniye sarıyor. Suriye'deki olaylar sonrası ilimizdeki büyük fabrikaların tamamı bir kaç ay sonrasına sipariş alabilir duruma geldi. Gece gündüz çalışıp bölgeye battaniye üretiyoruz."

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ise sektörde faaliyet gösteren firmaların son iki yıldır Suriyeliler için gelen taleplere yetişmeye çalıştığını bildirdi. Kuvvet, "Suriyeli savaş mağdurlarını Uşak battaniyesi ısıtıyor. Uşaklı battaniye üreticileri bölgeden gelen talebi zaman zaman karşılamakta zorlanıyor. Savaşın bitmesi, gözyaşlarının dinmesi tek arzumuz" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli İç Savaş Mağdurlarını Uşak Battaniyesi Isıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement