Suriyeli Sığınmacıların Er Meydanı'ndaki Bekleyişleri Sürüyor (2) - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacıların Er Meydanı'ndaki Bekleyişleri Sürüyor (2)

Suriyeli Sığınmacıların Er Meydanı\'ndaki Bekleyişleri Sürüyor (2)

Vali ŞAHİN'DEN SURİYELİLER'E YARINA KADAR SÜRE Vali Dursun Ali Şahin, Edirne'de 6 günden bu yana bekleyişlerini sürdüren Suriyeli sığınmacılara, kentten ayrılmaları için yarına kadar süre verdi.

21.09.2015 13:57

Vali ŞAHİN'DEN SURİYELİLER'E YARINA KADAR SÜRE

Vali Dursun Ali Şahin, Edirne'de 6 günden bu yana bekleyişlerini sürdüren Suriyeli sığınmacılara, kentten ayrılmaları için yarına kadar süre verdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, Sarayiçi Er Meydanı'na gelerek Suriyeli sığınmacıların temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Şahin, Suriye ve Türkiye'nin değişik yerlerinden Edirne'ye gelen 3 bine yakın göçmen topluluğu ile karşı karşıya olduklarını açıklayarak, gelenlerin büyük bir bölümünü geri gönderdiklerini söyledi. Edirne'de halen yaklaşık 1500 sığınmacının olduğunu kaydeden Vali Dursun Ali Şahin, "Başlangıçta otobanı 30 saat kadar kapattılar ve neticede ikna edilerek er meydanına kadar getirdik. Kendilerine stadyumumuzu tahsis ettiysek de onlar oraya gitmemek ısrar etmekte ve dışarıda ağaçların altında bu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Söz verdiğimiz gibi sığınmacı temsilcilerinin Başbakan'la bir araya getirdik. Görüşmedeki konuşmaları aynen bugün bir video aracılığıyla kendilerine izlettik. Orada neler konuşulduğunu Başbakanımızın ağzından kendilerine ilettik" diye konuştu.

Suriyeliler'le görüşmelere rağmen Yunanistan'a geçme fikrinin ağırlıkta olduğunu kaydeden Vali Şahin, "Kendileri bu süreçten memnun olmadıklarını söylediler. Ama hedefleri 'biz öleceğiz ama karşıya geçeceğiz.' Hepsinin düşüncesi budur. Birinci düşünce Edirne, ikincisi ise Yunan sınırına varıp geçmek. Ülkelerin bir kaidesi, kuralı vardır. Devletlerarası bir hukuk vardır. Yunanistan talep etmedikçe, bizim bunları onlara göndermemiz söz konusu olamaz" diye konuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Başbakan'ın da kendilerine konuyu açıkladığını ifade ederek, "Pazartesi günü akşamına kadar en geç Salı günü Edirne'yi terk etmeleri konusunda mutabakata varıldı. Bunları bu akşam veya yarın mutlaka buradan kamplara değil, istedikleri illere göndereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacıların Er Meydanı'ndaki Bekleyişleri Sürüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement