Takılarla Kaçan Suriyeli Gelin Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Takılarla Kaçan Suriyeli Gelin Yakalandı

Takılarla Kaçan Suriyeli Gelin Yakalandı

Erzurumlu 39 yaşındaki Ü.Ç.'nin Hatay'da tanışarak dini nikahla evlendiği 24 yaşındaki Suriyeli gelin Duha İsmail, takıları alarak kaçtı.

31.12.2015 11:45

Erzurumlu 39 yaşındaki Ü.Ç.'nin Hatay'da tanışarak dini nikahla evlendiği 24 yaşındaki Suriyeli gelin Duha İsmail, takıları alarak kaçtı. Evliliğin ertesi günü Erzurum'a gelen kocası ile birlikte kaçan Suriyeli gelin, jandarmanın sıkı takibi sonucu kenti terk edemeden yakalandı.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesine bağlı Tekederesi Mahallesinde oturan U.Ç., resmi nikahlı eşinden çocuğu olmadığı gerekçesiyle, dini nikahla ikinci evlilik yapmak için Hatay'a gitti. Suriyeli Duha İsmail ile tanışan Ü.Ç. genç kadının ağabeyi Muhammet İsmail'e 10 bin lira başlık parası verdi. Bekar olduğunu söyleyen Suriyeli geline 5 altın bilezik, tek taş yüzük ile bir çift altın küpe alan Ü.Ç., kuma olarak getirdiği Duha İsmail'e 27 Aralık günü dini nikah kıydırdı. Evli olduğunu saklayan Duha İsmail, ilk fırsatta Suriyeli eşi Musat Paçhalep'i cep telefonu ile arayarak adresini bildirdi ve gelip kendisini almasını istedi. Nikahtan bir gün sonra takıları toplayan Duha İsmail, Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi yolu üzerinde bulunun Tekederesi Mahallesi'ne 28 Aralık günü saat 18.00'de gelen Suriyeli kocası Paçhalep'in otomobiline binerek kaçtı. Bir günlük gelinin takıları alarak kaçtığını fark eden Ü.Ç. 156 Jandarma telefonunu arayarak dolandırıldığını belirtti ve ihbarda bulundu.

Jandarma, Suriyeli gelin Duha İsmail'in Hatay'a gidebileceği ihtimali üzerinde dururak kentin tüm çıkış noktalarını ablukaya aldı. Kaçtıktan yaklaşık 1 saat sonra 31 MA 964 plakalı otomobilde yakalanan Duha İsmail ile 5 ay önce evlendiğini iddia ettiği eşi Musat Paçhalep ve otomobil şoförü gözaltına alındı.

Jandarmada ifadeleri alınan Duha İsmail eşi Musat Paçhalep ve otomobil sürücüsü adliyeye çıkarıldı. Nöbetçi savcı sürücünün serbest bırakılmasını, Duha İsmail ile eşi Musat Paçhalep'in ise tutuklanma isteği ile mahkemeye sevk etti. Mahkeme Suriyeli çifti tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Suriyeli gelinden alınan takılar, Ü.Ç.'ye teslim edildi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Takılarla Kaçan Suriyeli Gelin Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement