Tarık Akan Ayak İzleri'ni Arıyor - Son Dakika
Güncel

Tarık Akan Ayak İzleri'ni Arıyor

Tarık Akan Ayak İzleri\'ni Arıyor

Sinema sanatçısı Tarık Akan, 'Anadolu'da Romalılar'ın Ayak İzleri' adlı belgeselin çekimi için Burdur'a geldi.

31.03.2013 15:01  Güncelleme: 11:49

'Anadolu'da Romalılar'ın Ayak İzleri' isimli belgeselin çekimleri Burdur'da başladı. Nazım Hikmet Vakfı adına sinema sanatçısı Tarım Akan tarafından çekilen belgesel, yaklaşık 1.5 yılda tamamlanacak. Çekimler hakkında bilgi veren Tarık Akan, yaklaşık 6 ay önce Antalya'da Aspendos belgeselini çektiklerini, kısa aradan sonra yeni projenin çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Farklı illerde çekilecek belgeselin ilk çekimlerini Burdur'da yaptıklarına işaret eden Akan, "Sagalassos ve Kibyra antik kentleri bizim platformumuz olacak. Bunun yanında Burdur Müzesi'nde çekim yaptık. İkinci çekimlerimizi antik kentlerde kazılar başladığında yapacağız. 52 dakikalık belgesel, İtalyanca, Fransızca, İngilizce ve Almancaya seslendirilecek" diye konuştu.

ANADOLU'DAKİ ROMA'YI ANLATACAĞIZ

Roma İmparatorluğu'nun ilk kuruluş yerinin Anadolu olduğunu hatırlatan Akan, imparatorluğun daha sonra genişleyerek sonra İtalya'ya uzandığını söyledi. İtalya'da kurulan Roma'nın, Batı Roma, Anadolu'dakinin Doğu Roma olarak adlandırıldığını belirten Akan, şöyle dedi:

"Savaşlar ve akınlarla Anadolu'daki Doğu Roma İmparatorluğu yok oluyor. Kars'tan İzmir'e kadar, Samsun'dan Antalya'ya kadar Anadolu'nun tamamında Roma İmparatorluğu'nun izlerini görmek mümkün. Biz Anadolu'daki Roma'yı bu belgeselde anlatacağız."

"FİLM YAPMIYOR, DİZİLERDE DE OYNAMIYORUM"

Gazetecilerin sinema ya da dizi projelerinde neden yer almadığı yönündeki soruları da yanıtlayan Tarık Akan, "Gelen teklifleri içime sindiremediğim için kabul etmiyorum. Artık film yapmıyorum, dizilerde de zaten oynamıyorum. Günde 18-19 saat sette çalışmak artık bana zor geliyor" dedi.

14 İLDE ÇEKİM

Çekim hakkında bilgi veren Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci ise belgeselin Anadolu'nun muhtelif yerlerindeki 14 noktada yapılacağını, bu merkezlerden 3'ünün ise Burdur'da olduğunu söyledi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarık Akan Ayak İzleri'ni Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement