Tedavi edilen kartal ve şahin özgürlüğe kanat çırptı - Son Dakika
Güncel

Tedavi edilen kartal ve şahin özgürlüğe kanat çırptı

FİKRET DELAL - Rize'nin Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde yaralı olarak bulunan kartal ve şahin, tedavi edilerek doğaya salındı.

11.11.2013 22:12

FİKRET DELAL - Rize'nin Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde yaralı olarak bulunan kartal ve şahin, tedavi edilerek doğaya salındı.

Vatandaşlar tarafından bulunan yaralı kartal ile şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Rize Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan hayvanlar, yaklaşık bir ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Tedavisinin ardından Rize'nin çamlıhemşin ilçesine bağlı Çat köyüne götürülen kartal ve şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut tarafından doğaya salındı. Özgürlüğe kanat çırpan kartal ve şahin bir süre sonra gözden kayboldu.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 ay önce vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kartal ve şahinin tedavi edildiğini belirtti.

Zaman zaman vatandaşlar tarafından getirilen yaralı hayvanların müdürlük bünyesinde tedavi edildiğini anlatan Bulut, şunları söyledi:

"Kartal ve şahin vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunmuştu. Kurumumuzun imkanları ile tedavi edildi. Bunların rehabilite edilmesi için özellikle de bölgemizde daha büyük çaplı bir tesise ihtiyacımız var. Şu an kendi imklanlarımız ve sözleşmeli veteriner hekimle yaralı hayvanların tedavilerini yaparak tabiata bırakıyoruz. Yaralı hayvanları tedavi ederek doğaya kavuşturmak bizim için önemli bir faaliyettir."

-şahin

Tedavi edilen kartal ve şahin özgürlüğe kanat çırptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tedavi edilen kartal ve şahin özgürlüğe kanat çırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement