TMMOB Uluslararası Isgucu Kanun Tasarısı Gerı Cekılmelı? - Son Dakika
Güncel

TMMOB Uluslararası Isgucu Kanun Tasarısı Gerı Cekılmelı?

TMMOB Uluslararası Isgucu Kanun Tasarısı Gerı Cekılmelı?

Tmmob: "Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı geri çekilmeli?Can Mert ŞİMŞEK, ANKARA(DHA) TÜRKİYE Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptığı basın açıklamasında 'Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı'nın Meclis gündemine taşınması ve onay almasına karşı olduklarını dile getirdi.

11.07.2016 17:44

Tmmob: "Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı geri çekilmeli?

Can Mert ŞİMŞEK, ANKARA(DHA) TÜRKİYE Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptığı basın açıklamasında 'Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı'nın Meclis gündemine taşınması ve onay almasına karşı olduklarını dile getirdi.

"HAKSIZ REKABET ORTAMI HAKİM OLACAK"

Yasa tasarısının, akademik ve mesleki yeterliliğini kanıtlamayan yabancı uyrukluları nitelikli işgücü, kanıtlayan ülke vatandaşını ise ara eleman konumuna getirdiğine dikkat çeken Koramaz, 'Yabancıya bağımsız çalışma izni veren tasarı, ülke vatandaşının serbest çalışma hakkını ise elinden alarak yabancıların yanında düşük ücretli çalışan konumuna getirmektedir. Oysa, ülkemizde mühendis, mimar ve şehir plancılarının büyük bir kısmı işsizdir ya da meslek dışı işte çalışmaktadır. Uluslararası hukuktaki 'karşılıklılık ilkesi', uluslararası sermaye güçleri lehine yok hükmünde sayılacak ve yabancı çalışanlar lehine haksız rekabet ortamı hakim olacaktır" dedi.

"TASARI GERİ ÇEKİLMELİ"

Yasa tasarısının halkın ve Türkiye'de yaşayan mühendisler ve çalışanların aleyhine olduğunu dile getiren Koramaz, "Yabancıya bağımsız çalışma izni verilecek, yurttaşlarımızın serbest çalışma hakkı ellerinden alınarak yabancıların yanında düşük ücretli çalışan konumuna getirilecektir. Bu tasarı ülkemiz vatandaşlarının hak, hukuk ve çalışma özgürlüklerini yok ederek bizleri kendi ülkemizde mülteci konumuna düşürecektir. Uluslararası İşgücü Kanun Tasarı geri çekilmeli; ülkemiz mühendis mimar ve şehir plancılarında aranan koşulların, yabancı mühendis ve mimarlardan da isteyecek düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TMMOB Uluslararası Isgucu Kanun Tasarısı Gerı Cekılmelı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement