Arkadaşları Muhabir Turan'ın Serbest Bırakılmasını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Arkadaşları Muhabir Turan'ın Serbest Bırakılmasını Bekliyor

Arkadaşları Muhabir Turan\'ın Serbest Bırakılmasını Bekliyor

TİKON Genel Başkanı Açıkkol: "TRT Kahire muhabiri Metin Turan'ın en kısa sürede serbest bırakılmasını bekliyoruz'' dedi.

20.08.2013 11:06  Güncelleme: 18:31

Tüm İletişim Konfederasyonu (TİKON) Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, TRT Kahire muhabiri Metin Turan'ın en kısa sürede serbest bırakılmasını beklediklerini belirterek, mevcut Msır yönetimini, hesabını veremeyeceği uygulamalara son vermeye davet etti.

Açıkkol, yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkı olarak Mısır'da yaşanan üzücü olayları endişeyle izlediklerini belirtti.

Mısır halkının en kısa sürede iç barışa ve huzura kavuşmasını dilediklerini vurgulayan Açıkkol, "Her ülkenin tarihinde sıkıntılı, sorunlu, acı dolu günler olabilir. Bu sürecleri aşmak ise aklıselim ve sağduyu ile mümkündür. Ne yazık ki mevcut Mısır yönetimi, dünya kamuoyunun gözleri önünde sergilemekte olduğu şiddet, baskı ve hukuk dışı uygulamalarla her geçen gün çözümden uzaklaşmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Açıkkol, bu durumun son örneğinin, sadece görevini yapmak üzere sınırlarında bulunan gazeteci Metin Turan'nın gözaltına alınması olduğuna dikkati çekerek, " Türkiye'nin her köşesinde yayınlarını sürdüren radyo, televizyon, gazete ve internet medyası olarak, arkadaşımızın en kısa sürede serbest bırakılmasını bekliyor, mevcut Msır yönetimini, hesabını veremeyeceği uygulamalara son vermeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arkadaşları Muhabir Turan'ın Serbest Bırakılmasını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement