Tunceli'de "Barajlara Hayır Yürüyüşü" Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de "Barajlara Hayır Yürüyüşü" Düzenlendi

Tunceli\'de "Barajlara Hayır Yürüyüşü" Düzenlendi

"Barajlara Hayır Yürüyüşü" düzenlendi.

02.12.2012 16:49

Tunceli'de, Munzur ve Pülümür çayları üzerinde yapılması planlanan baraj ve hidroelektrik santrallerini (HES) protesto amacıyla

"Barajlara Hayır Yürüyüşü" düzenlendi.

Moğoltay Mahallesi Kışla Meydanı'nda toplanan grup, "Üstün Kamu Yararı Munzur'un Korunmasındadır. Dersim'de Baraj İstemiyoruz" yazılı pankart ile Munzur ve Pülümür çaylarının akışını simgeleyen yaklaşık 100 metre uzunluğunda mavi renkli branda açarak yürüyüşe geçti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, bazı siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, Tunceli- Erzincan Karayolu Sütlüce yol ayrımında sona erdi.

5 dakikalık oturma eyleminin ardından grup adına basın açıklaması yapan Haydar Çetinkaya, enerji üretimine karşı olmadıklarını belirterek, "Elbette enerjiye ihtiyacımız var" dedi.

Baraj ve HES projelerine tepki gösteren Çetinkaya, Tunceli'de yapılması planlanan barajlara karşı demokratik her türlü haklarını kullanacaklarını söyledi.

Milletvekili Kamer Genç ise Munzur Vadisi'nin 1. derecede doğal sit alanı ilan edilmesi için kanun teklifi verdiklerini anımsatarak, "Onu çıkaracağız" dedi.

Genç, Tunceli'de baraj yapımına izin vermeyeceklerini söyledi.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin de "Doğal varlıkları hiçbir şey geri getiremez. Onun için de Dersim'deki barajlara karşı mücadelenin ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Doğal varlıklarımız elimizden gittiği zaman bunları yaşatabileceğimiz başka hiçbir yer olmayacak" diye konuştu.

Şahin, "Dersim'de baraj yaptırtmayacağız. Bütün Türkiye'de dereler kardeştir. Alternatif enerji kaynaklarına 'evet' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, milletvekili Genç'i, konuşması sırasında bir grup protesto etti.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Ahmet Ekici - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 'Barajlara Hayır Yürüyüşü' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement