Tüp Mide Ameliyatıyla Zayıfladılar - Son Dakika
Güncel

Tüp Mide Ameliyatıyla Zayıfladılar

Tüp Mide Ameliyatıyla Zayıfladılar

Denizli'de 'morbid obez' olarak adlandırılan aşırı kilolu kişilerin tüp mide ameliyatı ile kilolarından kurtulmalarını sağlayan cerrahi yöntem, kamu hastanelerinde de uygulanmaya başlandı.

13.11.2014 17:12

Denizli'de 'morbid obez' olarak adlandırılan aşırı kilolu kişilerin tüp mide ameliyatı ile kilolarından kurtulmalarını sağlayan cerrahi yöntem, kamu hastanelerinde de uygulanmaya başlandı. Servergazi Devlet Hastanesi'nde son iki yılda tüp mide ameliyatı olarak kilolarından kurtulan 50 hasta bir araya geldi. Toplantıda tüp mide ameliyatı olan kişiler, aşırı kilolarından kurtuldukları için çok mutlu olduklarını belirtirken en çok dikkat çeken isimler ise 10 ayda 89 kilo veren Okan Özdemir, 10 ayda 57 kilo veren Emine Tahancalıo ve 4 ay içinde 45 kilo veren Murat Kayhan oldu.

Çoğunlukla üniversite ve özel hastanelerde yapılan, halk arasında tüp mide ameliyatı olarak bilinen sleeve gastrektomi operasyonları kamu hastanelerinde de yaygınlaşmaya başladı. Denizli'de Servergazi Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Kayabay tarafından son iki yılda tüp mide ameliyatı yapılarak fazla kilolarından kurtulan 50 hasta bir araya geldi. Etkinlikte tüp mide ameliyatı olarak kilolarından kurtulan hastalar duygularını dile getirdi.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ

En çok dikkat çeken isim ise tüp mide ameliyatı olduktan sonra 10 ayda 89 kilo vererek 192 kilodan 103 kiloya inen Acıpayamlı oto tamircisi Okan Özdemir oldu. 26 yaşındaki oto tamircisi Özdemir, tüp mide ameliyatından sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini, hayatının her yönden çok daha iyi olduğunu kaydetti.

Denizli'de bir fırında çalışan 35 yaşındaki Emine Tahancalıo ise, 10 ayda 57 kilo vererek 124 kilodan 67 kiloya indiğini aktardı. Tahancalıo, "Ben eski hayatımda çok muzdariptim. Astım hastasıydım, kalp ritmim bozuk, düzensizdi. Fakat sağlığıma kavuştuktan sonra öz güven geldi. Her şeyden önemlisi çalışmaya başladım. Bana bu güzel günleri yaşatan herkese teşekkür ederim" dedi.

Dört ay içinde 45 kilo vererek 156 kilodan 111 kiloya düşen Sarayköy Belediyesi'nde çalışan Murat Kayhan da, merdiven çıkarken ve uyurken çok rahatsız olduğunu, ameliyatla tüm dertlerinden kurtulduğunu söyledi. 36 yaşındaki Kayhan, "Doğru beslenmeyi bu ameliyatla öğrendim. Dört ayda 45 kilo verdim. Tüm şikayetlerimden kurtuldum" diye konuştu.

DİYETLE SONUÇ ALINAMAZSA

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar'ın da katıldığı toplantıda operasyonları gerçekleştiren Dr. Ali Kayabay, vücut kitle endeksi 30'un üzerinde kişinin obez, 40'ın üzerindekilerin morbit obez, 50'yi geçenlerin ise süper obez olarak kabul edildiğini belirterek şu bilgileri verdi:

"Obez kişilerde diyetisyen ya da endokrinoloji uzmanının kontrolü altında diyet, egzersiz ve davranış değişikliği çabalarına rağmen 6- 12 aylık bir süre içinde istenen netice alınamazsa, verilen kilo yeniden alınırsa, morbid obez kişilere bu ameliyatı yapmaktayız. Sleeve gastrektomi cerrahisi sadece mide hacmini küçültmek üzere yapılan bir işlemdir. Mide uzunlamasına kesilerek bir kısmı çıkartılır. Kalan midenin hacmi küçülür. ve laparoskopik dediğimiz kapalı yöntem ile uygulanmaktadır."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar da, özel ve üniversite hastanelerinde yapılan tüp mide ameliyatlarının iki yıldır Servergazi Devlet Hastanesi'nde de başarıyla yapıldığını vurguladı. Etkinliğin sonunda Genel Sekreter Dr. Osman Acar, obezite cerrahisinde görev yapan ameliyat ekibine teşekkür belgesi verdi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüp Mide Ameliyatıyla Zayıfladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement