Türk Eğitim Sen İstişare Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim Sen İstişare Toplantısı Yapıldı

Türk Eğitim Sen İstişare Toplantısı Yapıldı

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen, Genel Başkan Yardımcılarının katılımı ile Gümüşhane'de istişare toplantısı düzenledi.

11.04.2013 09:32  Güncelleme: 09:33

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen, Genel Başkan Yardımcılarının katılımı ile Gümüşhane'de istişare toplantısı düzenledi.

Gökırmak düğün salonunda düzenlenen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Sami Özdemir'in katıldığı yemekli toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Türkiye Kamu Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, Kamu Sen'e bağlı sendikaların il başkanları ve şube başkanları ve Türk Eğitim Sen üyesi eğitimciler katıldı.

Yemeğin ardından Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay bir selamlama konuşması yaparak mikrofonu Genel Başkan Yardımcılarına bıraktı.

İlk olarak kürsüye çıkan Sami Özdemir, "Türk Eğitim Sen olarak adam gibi sendikacılık yapıyoruz" tespitinde bulundu. Konuşmasında önümüzdeki süreçte Türk milletini, eğitimcileri ve kamu çalışanları bekleyen çok büyük tuzak ve sıkıntılar olduğunu öne süren Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaret ederek ona 49 maddelik sorunlar listesini sunduklarını söyledi.

Her türlü olumsuzluğa rağmen üye sayılarının arttığını, giderek büyüdüklerini ve büyümek zorunda olduklarını ifade eden Özdemir, "Yeni anayasada bizim için çeşitli tuzaklar var. Bunlardan birincisi iş güvencemizin elimizden alınması, ikincisi başkanlık sistemi, üçüncüsü de anayasadan Türklük kavramının çıkarılması. Bunlar başörtüsü ile bunu cilalayıp milletin önüne bir paket halinde sunacaklar. Hakan Fidan için bir gecede kanun çıkaranlar isteseler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda bir yönetmelik ile başörtüsü sorununu çözecekler. Bu onların istismar ettikleri en güzel alan. Milli refleksleri ve hassasiyetleri ortaya koyan tek sivil toplum kuruluşu biz kaldık. Yolumuz engellerle dolu" dedi.

Mehmet Yaşar Şahindoğan ise eğitimciler olarak çok sıkıntıları olduğunu belirterek çözüm sürecini eleştirdi. Kan ile elde edilen vatanının bir bedeli olduğunu ve bu bedelin de kan olduğunu ifade eden Şahindoğan, "Geçmişte biz savaşları niye yaptık. Analar ağlamasın söylemi güzel ama terör örgütü söz konusu olduğunda asla geçerli olmayan bir sözdür. AK Parti iktidarı 11 yıllık hükümetleri döneminde çözüm projesi adı altında federatif bir devlete geçme çabası içerisinde" diye konuştu.

Çözüm süreci içerisinde oluşturulan 63 kişilik 'Akil Adamlar' oluşumunu da eleştiren Şahindoğan, "Bu akil adamların görevi baldıran zehrini bu millete bal şerbeti gibi yutturmaktır. Hiçbir Türk bu uygulamaya ılımlı yaklaşmayacak. Şuanda ülkemizde kurtuluş savaşı şartlarını yaşıyoruz. Her alanda AK parti çok büyük tahribatlar yaptı. Eğitim anlamında da öyle. Ömer Dinçer eğitimcilerin aleyhine çok şeyler yaptı. Hiçbir eğitimci onu iyi anmıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde 4+4+4 eğitim sistemi, Alo 147 hattı ve serbest kıyafet uygulamasını da eleştiren Şahindoğan, 50 bin sınıf öğretmeninin bu uygulama ile norm kadro fazlası durumuna düştüğünü belirtti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim Sen İstişare Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement