Türkiye ile Ukrayna Arasında Anlaşmalar İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Ukrayna Arasında Anlaşmalar İmzalandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salona girişi Davutoğlu ve Yatsenyuk'un el sıkışması Anlaşmaların imzalanması Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk'un konuşması Ahmet Davutoğlu'nun konuşması Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşmalar imzalandı Başbakan Davutoğlu: "Ukrayna ile ilişkileri en üst düzeye çıkarmaya hazırız" Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk: "Ukrayna ekonomisine Türkiye'nin katkısına büyük değer veriyoruz" Türkiye-Ukrayna arasında ekonomik ve sağlık alanında anlaşmalar imzalandı.

15.02.2016 15:23

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salona girişi

Davutoğlu ve Yatsenyuk'un el sıkışması

Anlaşmaların imzalanması

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk'un konuşması

Ahmet Davutoğlu'nun konuşması Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşmalar imzalandı

Başbakan Davutoğlu:

"Ukrayna ile ilişkileri en üst düzeye çıkarmaya hazırız"

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk:

"Ukrayna ekonomisine Türkiye'nin katkısına büyük değer veriyoruz"

Türkiye-Ukrayna arasında ekonomik ve sağlık alanında anlaşmalar imzalandı.

İmza töreninin ardından bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak Ukrayna'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini söyleyerek, Ukrayna'nın sadece stratejik bir ortak değil, aynı zamanda dost ve kardeş bir ülke olduğunu ifade etti. Davutoğlu, iki ülke arasında her ne kadar Karadeniz bulunsa da her alanda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin Türkiye için en temel ilkelerden biri olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Bunun için Kırım'ı Ukrayna'nın bir parçası olarak kabul ediyoruz. Özellikle Sovyetler Birliği döneminde ızdırap çeken Kırım konusunda bugün Ukrayna'nın yanındayız" diye konuştu.

Bakanlar ve iş adamlarıyla birlikte geniş bir heyet ile Ukrayna'ya geldiklerini aktaran Davutoğlu, son dönemde birçok konuda ülke ile dayanışma gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür ederek, "Ukrayna ile ilişkileri en üst düzeye çıkarmaya hazırız" dedi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da Türkiye'ye ülkesinin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını savunduğu, Rus saldırganlığı karşısında sürdürdükleri mücadelede Donetsk ve Lugansk'ı Ukrayna toprağı saydığı için teşekkürlerini bildirdi. Yatsenyuk, ülkesinin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumaya çalıştığını ifade etti.

Ekonomik alanda iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğuna değinen Yatsenyuk, Serbest Ticaret Anlaşması'nın da gündemlerinin en önemli konusu olduğunu vurgulayarak, "Ukrayna ekonomisine Türkiye'nin katkısına büyük değer veriyoruz. Ekonomik programlarımızın daha da gelişmesini isteriz. Size (Başbakan Ahmet Davutoğlu) eşlik eden heyet en kalabalık heyet, bizim de heyetimiz hem çözüm hem de ilişkilerimiz bakımından en kalabalık heyet" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye-Ukrayna arasındaki uluslararası anlaşmaların imza töreninde, sağlık alanında hibe yapılmasına dair anlaşma Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ve Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Sergey Korsunsky tarafından imzalandı. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Ukrayna Maliye Bakanı Natalya Yaresko da Ukrayna'ya kredi verilmesine dair anlaşmaya imza koydu.

Türkiye ile Ukrayna Arasında Anlaşmalar İmzalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ile Ukrayna Arasında Anlaşmalar İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement