Uludağ İçin Güçbirliği - Son Dakika
Güncel

Uludağ İçin Güçbirliği

Uludağ İçin Güçbirliği

Başkan Dündar, Uludağ'la ilgili çalışmaları Bakan Eroğlu'na aktardı

05.10.2011 18:32  Güncelleme: 18:34

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Uludağ'daki günübirlik kullanım alanlarında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uludağ'da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'la birlikte Sarıalan'da incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önemli bir değeri olan Uludağ'ın hak ettiği yere gelmesi için plan ve uygulama çalışmalarının yerel yönetimlerle birlikte yapılacağını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a Milli Park alanında belediyenin yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden Bakan Eroğlu, "Uludağ Bursa'nın olduğu kadar Türkiye'nin de çok önemli bir değeri. Buranın gelişmesi ve dünya sahnesinde hak ettiği yeri alması için belediyelerimizle birlikte ortak hareket ederek yatırımlarımızı hızla sonuçlandıracağız. Osmangazi Belediyesi burada önemli çalışmalara ve hizmetlere imza atıyor. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bölgenin planlanması ve yeniden yapılandırılmasında da işbirliğimiz sürecek" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Uludağ için Osmangazi Belediyesi olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında Bakan Eroğlu'na bilgi verdi. Özellikle Uludağ'ın günübirlik kullanılan alanlarını planlama noktasında Şehircilik Akademisi'nin yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Dündar, bölgenin dünya arenasına çıkması için bakanlıkla işbirliğinin devam edeceğini kaydetti. Uludağ için her zaman yapılacak çalışmalara belediye olarak gereken katkıyı sağladıklarını ve bundan sonra da katkının devam edeceğini anlatan Başkan Dündar, "Uludağ için Ankara destekli projelerin çalışmaları sürüyor. Bizimde katkımız en üst seviyede oluyor. Hep beraber Uludağ için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Osmangazi Belediyesi kendi mücavir alanında kalan 106 hektar alanda koruma amaçlı imar planı ve peyzaj tasarım çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ankara ve Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında analiz çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken peyzaj tasarım aşamasına gelindi. Sarıalan, Çobankaya, Karabelen, Kirazlıyayla, Yılanlıkaya mevkiinde 5 farklı alandaki çalışmalar Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından onaylanan Uludağ Gelişim Planı çerçevesinde sürdürülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uludağ İçin Güçbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement