Vali Yerlikaya, Karkamış Sınır Bölgesinde - Son Dakika
Güncel

Vali Yerlikaya, Karkamış Sınır Bölgesinde

Vali Yerlikaya, Karkamış Sınır Bölgesinde

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Karkamış Kaymakamlığı, Karkamış Belediyesi ve Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kente bir dizi ziyarette bulundu.

14.03.2015 16:53

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Karkamış Kaymakamlığı, Karkamış Belediyesi ve Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kente bir dizi ziyarette bulundu.

Vali Yerlikaya'yı, ilçe Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş, Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ve daire amirleri karşıladı. Kaymakam ve Belediye Başkanından ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Yerlikaya, daha sonra Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Köprübatı Karakoluna giderek sınır güvenliği hakkında askeri yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde de bulunarak bir kıraathane de oturan Yerlikaya, vatandaşlarla sohbet ederek, taleplerinin karşılanması için ilgili amirlere talimat verdi.

Vali Yerlikaya, daha sonra beraberindeki İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan ve AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ile Karkamış'taki, Suriyeli mültecilerin bulunduğu çadır kenti ziyaret etti.

Çadır kentte AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve çadır kent görevlilerinin katıldığı toplantının ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

"Gaziantep Valiliği görevine atandıktan sonra, öncelikle Nizip ve İslahiye ilçemizi ziyaret ettik. Bugün Karkamış ilçemizdeyiz. Gaziantep genelinde bulunan 5 ayrı geçici barınma merkezlerinde yaklaşık 45 bin civarında Suriyeli misafirimiz var.Tarafımızdan kamplara yapılan ziyaretin amacı hem Suriyeli misafirleri ziyaret etmek hem de kamplarda muhtar seçilen Suriyelilerle birebir görüşüp sorunlarını dinlemektir. Gaziantep ili olarak Suriyeliler konusunda tarihi bir sınavdan geçiyoruz, çünkü şehrimiz tüm halkıyla burada ensarlık görevini yaparak kamplarda ve kamp dışında kalan 302 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyor. Biz bu imtihandan yüz akı ve başarıyla geçeceğiz. Bu kamp ziyaretlerinde özellikler aile ziyaretlerini de öz planda tutuyoruz. Bizim tek bir niyetimiz var oda bizlere misafir olan bu insanların sıkıntılarını, var olan problemlerini onlardan dinlemek ve onlarla beraber kamplardaki huzuru en güzel şekilde koruyarak daha ileriye taşımaktır." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Yerlikaya, Karkamış Sınır Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement