"Vatandaşla Etkin İletişim ve Davranış Becerileri" - Son Dakika
Güncel

"Vatandaşla Etkin İletişim ve Davranış Becerileri"

"Vatandaşla Etkin İletişim ve Davranış Becerileri"

Daü Sürekli Eğitim Merkezi Gazimağusa Kaymakamlığı Personeline "Vatandaşla Etkin İletişim ve Davranış Becerileri"Eğitimi Verdi

28.03.2011 13:21

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) tarafından Gazimağusa Kaymakamlığı personeline yönelik olarak "Vatandaşla Etkin İletişim ve Davranış Becerileri" konusunda eğitim semineri verildi. 23 Mart 2011 tarihinde, DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim, DAÜ-SEM eğitmenlerinden DAÜ Genel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi, Uzman Kenan Başaran tarafından verildi.

Üç saat süren eğitimde "Biz Kimiz?", "Vatandaşla İletişim" ve "Empati" başlıkları altında Kaymakamlık personeline yönelik olarak kişisel ve kurumsal gelişimlerine katkıda bulunacak olan bilgiler aktarıldı. Eğitim sonunda gerçekleştirilen Sertifika Töreni'nde katılımcılara yönelik bir konuşma yapan DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü ve DAÜ-SEM Koordinatörü Derviş EKŞİCİ "Gerek özel ve gerekse kamu sektöründe çalışanların verimli olabilmeleri, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmeleri, kendilerini geliştirmeleri ile mümkündür" dedi. EKŞİCİ daha sonra konuşmasında; "Çalışan personelin verimli olabilmesi için sistematik olarak sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri eğitim kanalıyla vermek zorunluluk olmuştur. Dolayısıyla hizmetiçi eğitim gerek kamu gerekse özel sektör açısından periyodik olarak uygulanması gerekmektedir. Hizmetiçi eğitimi zorunlu kılan nedenlerin başında, çalışanların bilgi ve becerilerini artırabilmeleri, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmeleri, mesleklerinde kariyer yapabilmeleri, mesleki alanda gelişebilmeleri gelmektedir. Bu nedenle hizmet öncesi ve hizmet süresince eğitim sürekli olmalıdır" dedi. EKŞİCİ konuşmasını "Genel olarak hizmetiçi eğitimle verimliliği yükseltmek, çalışanları motive etmek, personelin dikey ilerlemesini sağlayabilmek, işten ve çalışma ortamından kaynaklanan şikâyetlerin en aza indirilmesini sağlamak, çalışma ortamına dinamizm sağlamak, yöneticilerin denetim ve görev yüklerini en aza indirmek amaçlanmaktadır." diyerek sözlerini tamamladı.

Eğitim sonunda katılımcılara belgelerini DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü ve DAÜ-SEM Koordinatörü Derviş EKŞİCİ ve DAÜ-SEM eğitmeni ve DAÜ Genel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi, Uzman Kenan BAŞARAN verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Vatandaşla Etkin İletişim ve Davranış Becerileri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement