Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Timuray Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Timuray Açıklaması

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Timuray Açıklaması

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, araştırmalara göre gelecek 10 yıl içinde dünyadaki iş gücüne katılım potansiyeli bulunan 1 milyar kadın olduğunu belirterek, "Bir başka istatistik de 2020 yılında çalışma yaşına gelecek"...

26.04.2013 16:12

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, araştırmalara göre gelecek 10 yıl içinde dünyadaki iş gücüne katılım potansiyeli bulunan 1 milyar kadın olduğunu belirterek, "Bir başka istatistik de 2020 yılında çalışma yaşına gelecek kadınların çok önemli bir kısmının gelişmekte olan ülkelerden olacağını gösteriyor" dedi.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, "Vodafone Önce Kadın" programı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Serpil Timuray'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Timuray, kadının ekonomik ve sosyal yaşamda eşit ve güçlü bir biçimde var olmasının bütün dünyanın gündeminde öncelik aldığını, hatta 'akıllı bir ekonomik model' olarak benimsendiğini kaydetti.

Araştırmalara göre 10 yıl içinde dünyadaki iş gücüne katılım potansiyeli bulunan 1 milyar kadın olduğunu aktaran Timuray, bir başka istatistiğin de 2020 yılında çalışma yaşına gelecek kadınların çok önemli bir kısmının gelişmekte olan ülkelerden olacağını gösterdiğini dile getirdi.

Vodafone Türkiye olarak, mobil iletişim teknolojilerine ilişkin global bilgi birikimlerini ve inovasyon güçlerini, insan hayatına değer ve kolaylıklar sağlamak üzere bu konuda seferber ettiklerini vurgulayan Timuray'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"Yeni bir sosyal iş modeli ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın himayelerinde öncü bir adım atıyor ve Vodafone Türkiye olarak güçlü toplum, güçlü nesiller ve güçlü Türkiye için 'Önce Kadın' diyoruz. 'Önce Kadın'; bilgiye erişimde 'Önce Kadın', iletişim ve teknolojiye erişimde 'Önce Kadın', girişimcilik ve istihdamda da 'Önce Kadın' demek.

Amacımız kadınların eğitime, bilgiye, girişimcilik imkanlarına erişiminde teknolojinin bütün fırsatlarını sunabilmek ve bu sayede bölgesel ve sayısal uçurumların dezavantajlarını gidererek, onların ekonomik ve sosyal hayatta eşit olarak yer almalarına destek olmak. Üreten kadını girişimciliğe teşvik eden, girişimci kadını daha da geliştiren; kadına yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir program kurguladık. Bu vesile ile tüm paydaşlarımızı da 'Vodafone Önce Kadın' programına katılarak bizler ile bu konuda amaç birliği yapmaya davet ediyorum."

-El emeği ürünler tek bir SMS ile...-

Verilen bilgilere göre, "Vodafone Önce Kadın" programı, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda potansiyeli olan kadınların ekonomiye katılımı ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmasını da destekliyor.

Söz konusu programda yer alan "Vodafone Önce Kadın İlan Servisi" ile el emeği ürünlerini tek bir SMS ile e-ticaret platformlarından "sahibinden.com" ile alıcıya ulaştırmalarına imkan tanınıyor. "Önce Kadın Girişimci Paketi" ile de mobil ve sabit ses, data ve bulut çözümlerini kapsayan tüm iletişim ihtiyaçları için avantajlar sunuluyor.

"Önce Kadın Destek Paketi" ile faturasız Vodafone hat sahibi kadınlar, tek seferde 25 lira yükleme ile tüm Vodafonelularla kendi tarifeleri üzerinden konuşabilecekleri 100 liralık destek kazanıyor.

"Teknolojide Kadın Hareketi" projesiyle ise kadınların bilgi ve teknolojiye erişimini kolaylaştıran, kişisel gelişim olanakları sunuluyor. Söz konusu proje ayrıca kadınların eğitimi ve teknolojik iş fikirlerini hayata geçirmesi için düzenlenen yarışmayla cansuyu sermayesinin verildiği ilk sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini de taşıyor.

"Önce Kadın Bilgi Servisleri" kapsamında ise; "Anne-Çocuk Servisi" ile bebek gelişimiyle ilgili yararlı bilgiler AÇEV işbirliği ile ücretsiz mesajlarla kadınların cep telefonlarına iletiliyor, "Önce Kadın Yaşam Servisi"nde ise kadının bakımlı bir yaşam sürmesi ve yaşam kalitesini artırması için gerekli bilgiler ücretsiz mesajlar ile ceplerine iletiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Timuray Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement