Yabancı Öğrencilerin Türkiye Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Yabancı Öğrencilerin Türkiye Sevgisi

Yabancı Öğrencilerin Türkiye Sevgisi

Kocaeli Üniversitesinde eğitim almak için 25 ülkeden gelen öğrenciler, kentin tarihi mekanlarını dolaştı.

04.11.2013 11:51  Güncelleme: 11:50

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) eğitim almak için Afganistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Çad, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Lübnan, Mali, Moritanya, Nijer, Özbekistan, Rusya, Suriye, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Zambia'dan gelen öğrenciler kenti gezdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneğince (KİSA) düzenlenen etkinliğe katılan yabancı öğrenciler, Tarihi Orhan Camisi, Sırrı Paşa Konağı, Sekapark, Gebze Osman Hamdi Bey Müzesi ile Eskihisar Sahili'ni gördü.

KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yeni gelen öğrencilerle kaynaşmak ve onlara kentin güzelliklerini tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini vurguladı.

-"KOÜ'de, 87 farklı ülkeden bini aşkın öğrenci eğitim görüyor"-

Öğrencilerin, Türkçe bilmedikler için çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Baydemir, "Bu geziyle öğrencilerimizin sıkıntılarını dinleme fırsatı bulduk. Aldığımız notları Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında görev yapan uzmanlarla paylaşarak, çözüm bulmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

"KOÜ'de, 87 farklı ülkeden bini aşkın öğrenci eğitim görüyor" diyen Baydemir, şunları söyledi:

"Bu yıl ilk kez açılan Türkçe Öğretim Merkezi'nde (TÖMER) ise yüzü aşkın uluslararası öğrenci Türkçe öğreniyor. Eylül ayından beri Kocaeli'de olan ve bir çoğu Türkçe bilmeyen bu öğrenciler, Türkçe eğitimlerinin ardından bölümlerine göre 2 ila 6 yıl arasında kentte kalacaklar. Önceki yıllarda Kocaeli'de TÖMER olmaması sebebiyle farklı illerde Türkçe eğitimlerini tamamlayan öğrenciler daha sonra kente geliyorlardı." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Öğrencilerin Türkiye Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement