Yalova'dan Suriye'ye 2 Yardım Tırı Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Suriye'ye 2 Yardım Tırı Yola Çıktı

Yalova\'dan Suriye\'ye 2 Yardım Tırı Yola Çıktı

Yardım TIR'larının yola çıkmasından önce Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

23.02.2014 19:57

Yardım TIR'larının yola çıkmasından önce Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Zekeriya Yayla, İş-Kur İl Müdürü Erhan Dede ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. GÖNÜLDER Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, kampanyayı Suriye'deki aç, açık ve mağdur insanlar için düzenlediklerini belirterek, Bu sene 3'üncü TIR'ımızı,yola çıkartıyoruz. İki TIR'ımızda 25'er tondan 50 ton gıda, battaniye ve giyim eşyası,35 ton un, 10 ton makarna, 2-3 ton bulgur, pirinç ve şeker ile diğer gıda maddeleri bulunuyorö dedi.

Yardım kampanyasının devam ettiğini söyleyen Anlayışlı, 'Halk Bankası Yalova Şubesi'nde yardım hesabımız var. Oraya nakdi yardımlarınızı yapabilirsiniz. Hacı Kemal Fidan Camii'nin altı yardım toplama merkezi. Oraya da yardımlarınızı yapabilirsiniz. Mart'ın ilk haftasında Suriye'ye 7'nci TIR'ı göndermek istiyoruz. Yardımlarımız devam edecek. Yardımları oraya nasıl götürüyor, nereye bırakıyorsunuz diyorlar. İki TIR'da da bizden birileri olacak. Yardımı Suriye'ye götüreceğiz. Yerine ulaştıracağız. Yardımı götürdüğümüz bölgeyi de buraya döndükten sonra görüntüleriyle göstereceğizö diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından dualar okundu. İnsani yardım TIR'ları dualar eşliğinde yola çıktı. TIR'lar önünde hatıra fotoğrafı çektiren sivil toplum kuruluşu temsilcileri Rabia işareti yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Suriye'ye 2 Yardım Tırı Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement