Yalova Gül, Yalova Üniversitesi'nde Fidan Dikti 2 - Son Dakika
Güncel

Yalova Gül, Yalova Üniversitesi'nde Fidan Dikti 2

Yalova Gül, Yalova Üniversitesi\'nde Fidan Dikti 2

Yalova'daki incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Niyazi Eruslu'yu makamında ziyaret etti.

06.09.2013 18:39

2) GÜL, YALOVA ÜNİVERSİTESİ'NDE FİDAN DİKTİ

Yalova'daki incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Yalova Üniversitesi ile yakından ilgilendiğini belirterek, 'Türkiye'de çok yeni üniversiteler kuruldu. Bunların şüphesiz hepsi de kıymetli ama şu açık bir gerçek ki bu üniversiteler içerisinde en çok kuruluş avantajı olan üniversite Yalova üniversitesidir. İstanbul'a hem çok yakın hem de dışında Bursa'ya Kocaeli'ne Türkiye'nin sanayi bölgesi olan Marmara'nın hem içinde hem dışında. Böyle büyük bir avantajı var. Dolayısıyla bu üniversiteye en iyi noktaya getirelimö dedi.

Türkiye'nin çok sayıda üniversitesi bulunduğunu ve bunların arasında da müthiş bir rekabet bulunduğunu kaydeden Gül, şöyle devam etti:

ö Bizim iyi üniversitelere ihtiyacımız var. Türkiye içinde en iyilerle yarışabilen Türkiye dışındaki üniversitelerle yarışabilen onların seviyesine çıkabilen üniversiteler yapabiliyorsak o zaman görevimizi yapmış oluruz. Yoksa herhangi bir kamu kurumu gibi düşünürsek üniversiteleri bunlarda çok büyük kaynak israfı da söz konusu olur. Nihayetinde devlet üniversiteleri kamu kaynağını kullanıyorlar. En kıymetli araziler tahsis ediliyor. Çok büyük bütçeler ayrılıyor. Türkiye de dolaştığım şehirlerde bazen helikopterle gidiyoruz. En güzel kampusleri görüyoruz. Yani büyük kamu kaynakları aktarılıyor. Bu üniversitelerde ne kadar çok donanımlı genç yetiştirirsek mezun ettiğimiz öğrenciler sadece illerde Türkiye'de değil, bütün dünyanın her tarafından çalışabilecek kabiliyette kapasiteyle bilgi donanımıyla mezun olurlarsa o zaman yukarıda olmuş oluruzö

ABDULLAH GÜL ORMANI

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da, Cumhurbaşkanı Gül hediye kabul etmediği için kampusun 201 dönümlük alanına 3 bin 991 fidan dikilerek adını Abdullah Gül Ormanı koyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Gül, rektörlük girişine gezi anısına çam fidanı dikti ve mühendislik fakültesi ek binasının da temelini attı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Işıl ARSLAN/Süheyla GÖZDERELİLER/Emre KOŞAK/Faruk KAHRAMAN/YALOVA,(DHA)

=============================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Gül, Yalova Üniversitesi'nde Fidan Dikti 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement