Yan Bakma Cinayetine 12.5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Yan Bakma Cinayetine 12.5 Yıl Hapis

Yan Bakma Cinayetine 12.5 Yıl Hapis

Samsun'da 37 yaşındaki Engin Esen, aralarında husumet bulunan 31 yaşındaki Özgür Uzman'ı, kendisine yan baktığı için öldürdü.

12.02.2013 14:48

Samsun'da 37 yaşındaki Engin Esen, aralarında husumet bulunan 31 yaşındaki Özgür Uzman'ı, kendisine yan baktığı için öldürdü. Tutuklu yargılanan sanık, son duruşmada öldürme kastının olmadığını dile getirerek, "Bana tekme tokat vurunca ben de kaçtım. Koşarken korkutmak için tabancayla ateş ettim. O sırada vurulmuş" dedi. Mahkeme, sanığı cinayet ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay, 2011 yılı eylül ayında İlkadım İlçesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Engin Esen ve 2 arkadaşı, alkollü bir şekilde çorba içmeye gitti. Esen ve arkadaşları bekledikleri sırada, Özgür Uzman ile 31 yaşındaki Muhammet Şahin de aynı yere girmek isteyince iki grup arasında yan bakma yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Engin Esen ve arkadaşları, Uzman ile Şahin'i tekme tokat dövmeye başladı. Bunun üzerine Esen, kaçarak ara sokağa girdi. Ancak Esen, ardından Özgür Uzman'ın geldiğini görünce geri dönüp ruhsatsız tabancayla ateş etti. Uzman, göğsüne isabet eden tek mermi ile ağır şekilde yaralandı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı, olaydan iki hafta sonra ölürken, yakalanan Engin Esen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle son kez hakim karşısına çıkan sanık, olay sırasında kendisini koruduğunu söyledi. Engin Esen, "Hiçbir şey demeden bana ve arkadaşıma saldırdılar. Daha sonra ben kaçmaya başladım. Özgür arkamdan geliyordu. Silahı olan bir adam niye kaçsın ki. Onu öldürmek istesem kaçmazdım. Korkutmak için ateş ettim. Bu sırada o yaralanmış" dedi. Mahkeme heyeti, sanığa haksız tahrik nedeniyle bir kişiyi öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 12.5 yıl hapis cezası verdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yan Bakma Cinayetine 12.5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement