"Yardımların Irkı Olmaz" - Son Dakika
Güncel

"Yardımların Irkı Olmaz"

"Yardımların Irkı Olmaz"

Ermeni cemaatlerince toplanan yardım malzemeleri, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'deki Ermenilere ulaştırılacak.

22.02.2013 11:03  Güncelleme: 10:59

Duygu Can - Türkiye'de yaşayan Ermeni cemaatlerince toplanan giyecek, yiyecek ve içecek gibi yardım malzemeleri, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'deki Ermenilere ulaştırılacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni Cemaati Genel Patrik Vekili Aram Ateşyan'ın kendilerinden randevu talep ettiğini belirti. Ateşyan'ın görüşmede, Suriye'de yaşayan Ermenilerin de ülkede yaşanan olaylar nedeniyle diğer topluluklar gibi zor durumda olduğu bilgisi verdiğini söyledi.

Ermenistan'dan bir miktar yardım geldiğini ancak bunun yetersiz kaldığına işaret eden Akar, Türkiye'de yaşayan Ermeni cemaatinin kendi aralarında toplayacakları yardımları Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'de yaşayan Ermenilere ulaştırmak istediklerini ifade etti.

Akar, Ateşyan'ın bu konuda yardım istediğini, kendilerinin de büyük bir memnuniyetle taleplerine cevap verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim sıfır noktası operasyonlarımız var. Bir ülkenin sınırına gidip, diğer ülkenin vatandaşına yardım ediyoruz. İnsani yardım malzemesi ulaştırılan bir operasyon şekli. Hükümetin resmi yetkilileri bunu yapamıyor. Diğer, başka sivil toplum örgütleri de bunu yapamıyor. Kızılay ve Kızılhaç hareketleri bünyesindeki gözlemciler huzurunda biz o yardımları sınırdan yapabiliyoruz. Suriye Ermenilerinden oluşan gruba, yardımları memnuniyetle teslim edeceğimizi ilettim. Bunlar, giyecek, yiyecek ve içecek gibi malzemeler olacak."

-"Herkese eşit mesafedeyiz"-

Yaşanan karışıklıklar nedeniyle Suriye'de acı ve yokluk çeken her ırktan her toplumdan her meslekten insana eşit mesafede olduklarını vurgulayan Akar, Türk Kızılayı olarak misyonlarının bunu gerektirdiğini anlattı.

Akar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir ayrım yapmaksızın Suriye'de yaşayan mazlum insanlara yardım etmekle ilgili talimatının bulunduğunu anımsatarak, "Araplara, Türkmenlere, Kürtlere, Ermenilere, orada kim yaşıyorsa ve kimin neye ihtiyacı varsa sınırda yaptığımız yardımlarla hepsinin yardımına koşuyoruz" dedi.

Suriye'de insanların kış koşulları altında, açlıkla mücadele ettiğine dikkati çeken Akar, sıfır noktasından içeriye ilaç, battaniye, ilaç, bebek maması, mutfak malzemeleri gibi her türlü insani yardım malzemesini göndermeye çalıştıklarını kaydetti.

-"Yardım konusunda fark gözetmeyiz"-

Akar, Suriye'deki Ermenilerin, Halep ve Şam olmak üzere iki büyük merkezde yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki Ermeni cemaatlerince toplanan yardımları, Halep'teki kiliselerden gelecek temsilcilere vereceğiz. Sürekli gönderdiğimiz un ve diğer gıda malzemelerini de Ermenilere yapılacak yardımları üzerine eklemeyi planlıyoruz. Millet olarak inançlarımız ve geleneklerimiz gereği, yardım edeceğimiz insanların dinlerine, diyanetlerine hiç karışmayız. Elimizden geldiği kadar herkese yardım ederiz. Filipinler'deki sel felaketlerine de yardım ettik, Dominik'te, Haiti'de meydana gelen depremlere gittik. Yardım konusunda din, dil, cinsiyet, ırk ve mezhep farkı gözetmeyiz. Bundan da gurur duyuyoruz. Ermeniler bunu nasıl karşılar. Ben olsam insancıl karşılarım. İnsancıl bir davranışa insancıl cevap vereceklerini düşünüyorum. Çünkü biz buradaki Ermenilerle gayet iyi dostuz. Sayın Patrik Vekili ve kilise çevreleriyle aramızdaki o zincirleri kırdık. Gayet yakın ve samimi görüşmeler yapabiliyoruz."

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yardımların Irkı Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement