Yargıtayın Balyoz Planı Davası Kararı - Son Dakika
Güncel

Yargıtayın Balyoz Planı Davası Kararı

Yargıtayın Balyoz Planı Davası Kararı

Sanıklardan Çetin Doğan'ın avukatı Ersöz: "Bundan sonraki aşamada, müvekkilim Çetin Doğan ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız"

09.10.2013 13:18

Balyoz Planı davası sanıklarından Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkiliyle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru haklarını kullanacaklarını belirterek, "Anayasa Mahkemesindeki bireysel başvurudan da olumlu bir cevap alamadığımız takdirde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi mercilerin kapısını, adil yargılanma hakkı çerçevesinde çalmaya devam edeceğiz" dedi.

Ersöz, karar sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Bundan sonraki aşamada, müvekkilim Çetin Doğan ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız" diyen Ersöz, Türkiye'deki iç hukuk yolları tükeninceye kadar bu haklarını kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Ersöz, "Anayasa Mahkemesindeki bireysel başvurudan da olumlu bir cevap alamadığımız takdirde, böyle bir durumda da başka uluslararası mercilerin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi mercilerin kapısını, adil yargılanma hakkı çerçevesinde çalmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Yargıtay önünde bekleyen sanık yakınları ise kararı alkışlarla protesto ettiler. Sloganlar atan kalabalıktakiler andımızı okudu. Bazı sanık yakınları ise  gözyaşlarına engel olamadı.

Öte yandan, kararın açıklanmasının ardından, sanık yakınlarından bazıları, Genelkurmay Başkanlığı önünde protesto gerçekleştirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtayın Balyoz Planı Davası Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement