Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Şiddet Olayları

Yemen\'de Şiddet Olayları

Amran iline bağlı Havs ilçesinde Husiler ile kabileler arasında çıkan çatışmalarda 25 kişi öldü.

03.02.2014 11:51

Yemen'in Amran iline bağlı Havs ilçesinde Husiler ile kabileler arasında yaşanan çatışmalarda 25 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Amran iline bağlı Havs ilçesi Acmer bölgesinde sabahın erken saatlerinde Husiler ile kabile mensupları arasında yaşanan çatışmalarda 22'si Husilerden olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetti.

Husilerle çatışan Haşid kabilesi liderlerinin bugün başkent Sana'da Havs bölgesinde olup bitenlerle ilgili geniş bir toplantı yapmaları bekleniyor.

Amran bölgesinde birkaç aydır çatışan Husiler ile kabileler arasında ateşkesi sağlamak için Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin talimatıyla oluşturulan "Arabuluculuk Komitesi"ne bugün başkent Sana Valisi Abdülkadir Hilal'in de katılacağı kaydedildi.

Amran ilinde, bazı aşiretler ile Havs, El-Eşşe ve Kafle gibi değişik bölgelerde güvenlik noktaları oluşturarak bölgeyi ele geçirmeye çalıştığı öne sürülen Husiler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Şia'nın Zeydiye koluna mensup kişilerce oluşturulan Husi hareketi, 1992'de Hüseyin Bedir el-Husi tarafından kuruldu. El-Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından Yemen ordusu ile Husiler arasında 2004-2010 yılları arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı. - Yemen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement