Yemenli 24 Öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Okuyacak - Son Dakika
Güncel

Yemenli 24 Öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Okuyacak

Yemenli 24 Öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi\'nde Okuyacak

Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden burs kazanan öğrenciler Sana Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle vizelerini aldılar Yemen Yüksek Eğitim Bakanı Hişam Şerif Abdullah, "Ben de yu...

14.11.2013 15:20

Yemenli 24 öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuma hakkı kazandı. Lisans ve lisanüstü eğitimi alacak öğrenciler, Türkiye'nin Sana Büyükelçiliğinde yapılan törenle vizelerini aldılar.

Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Yemen Yüksek Eğitim Bakanı Hişam Şerif Abdullah, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Yemen Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bozgöz, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla burs kazanan öğrencilere, "Yemen'e hizmet çağrısında" bulunuldu.

Öğrenciler için hazırlanan "temsili diplomada" "Çok çalışın, geri dönün Yemen'i yeniden inşa edin" mesajı verildi. Programda öğrencilere hitap eden Yüksek Eğitim Bakanı Abdullah ise "Ben de yurt dışında okumuş biri olarak alacağınız eğitimin ardından ülkenize hizmet için dönmenizi bekliyorum" dedi.

Büyükelçi Çorman

Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman öğrencilere hitabında "Yemen'e hizmet" mesajı verdi. Çorman, "Ülkemizin güzel kenti Rize'deki sayın Başbakanımızın adını taşıyan üniversite temsilcilerini geçen yıl düzenlediğimiz eğitim fuarında ağırlamıştık. Üniversite rektörümüz buradaki Türk üniversitelerine olan ilgiyi görmesinin ardından Yemenli öğrencilere böyle bir hediye sözü vermişti. Bizler de Büyükelçilik ve TİKA olarak "tam burslu" okumak üzere Yemen'in her vilayetinden en başarılı birer öğrenci seçtik" diye konuştu.

İkisi yüksek lisans olmak üzere 24 öğrencinin lisans ve lisanüstü eğitim alacağını belirten Çorman, öğrencilerin bir iki gün içinde eğitimlerine başlamak üzere Türkiye'ye intikal edeceklerini ifade etti.

Öğrencilere sadece bir tek mesajı olduğunu belirten Çorman, şöyle devam etti:

"Türkiye sizlere kucak açacak, sizleri dost kardeş ülke Yemen'den gelen kardeşleri olarak bağırlarına basacaklar. İki ülke arasındaki bu kucaklaşmanın devam etmesinin sadece bir şartı var o da sizlerin başarılı olmasıdır. Sizler Türkiye'de Yemen'i temsil eden Büyükelçiler olacaksınız, göstereceğiniz başarı ve güzel ahlakla kendinizi disipline ederek ülkenizi en iyi şekilde temsil etmelisiniz. ve nihayetinde Türkiye'de geçireceğiniz 5 yılın ardından hepiniz çok iyi yetişmiş birer meslek sahibi kişiler olarak ülkenize geri dönüp hizmet edeceksiniz ki sizden sonra gelen nesil ve çocuklarınız başka ülkelerde okumak zorunda kalmasın."

Çorman, bu burs ile Türkiye'nin öğrencilere herhangi bir şartının olmadığını belirterek, öğrencilere vicdani bir sorumluluğun yüklendiğini hatırlattı.

"Çok çalışın geri dönün ve Yemen'i yeniden inşa edin"  sloganını tekrarlayan Çorman, Bakan Abdullah ile beraber öğrencilere temsili diplomalarını vererek başarılar diledi.

Programın sonunda AA muhabirine açıklama yapan Bakan Abdullah, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek, "Türkiye'ye sadece eğitim alanında değil, birçok alandaki yardım ve tecrübe paylaşımlarından dolayı teşekkür borçluyuz. Bugün gerçekten ülkemizin başarılı 24 öğrencisini size emanet ettiğimiz için mutluyuz. Bu önemli bir rakam ve bundan dolayı hem Türk hükümetine hem de Türk halkına teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemenli 24 Öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement