Yeni Sinemacılar Sinemayı Tartışacaklar - Son Dakika
Güncel

Yeni Sinemacılar Sinemayı Tartışacaklar

Yeni Sinemacılar Sinemayı Tartışacaklar

Pelin Esmer ve Serkan Acar filmleriyle Adnan Tönel'e konuk oluyor.

17.01.2012 10:09

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın aylık etkinlikleri kapsamında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'in düzenlediği sinema söyleşilerinin Ocak ayı konuğu 11'e 10 Kala filminin yönetmeni Pelin Esmer, Şubat konuğu ise Aşk ve Devrim filminin yönetmeni Serkan Acar olacak.

Son filmi "Gözetleme Kulesi" de merakla beklenen İstanbul doğumlu Pelin Esmer, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra bir yıl Yavuz Özkan'ın sinema atölyesine devam etti. Çeşitli belgesel ve sinema filmlerinde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.

Sonrasında ilk belgesel filmi "Koleksiyoncu" yu çekti. Bu filmle yurtiçi ve yurtdışında pek çok festivali gezdi. 2005 yılında çektiği ilk uzun metraj belgesel projesi "Oyun", Türkiye ve dünyada birçok festivale davet edildi ve aralarında Tribeca Film Festivali En İyi Yeni Belgesel Yönetmeni ödülü de dahil pek çok ödül kazandı. 2009 yılında ilk uzun metraj kurmaca filmi, 11'e 10 Kala' yı çekti. Filmin prömiyeri San Sebastian Film Festivali'nde yapıldı. Esmer, ikinci uzun metraj kurmaca filmi "Gözetleme Kulesi"nin cekimlerini Kastamonu bölgesinde gerceklestirdi. Başrollerini Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez'in paylaştığı filmde Menderes Samancılar, Kadir Çermik, Laçin Ceylan, Rıza Akın ve Yavuz Pekman oynuyor.

"Gözetleme Kulesi" 13 – 15 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Film Festivali Ortak Yapım Platformu'na da (Berlinale Co-production Market) seçildi. Ayrıca, Pelin Esmer, Take 100 adlı kitapta dünyanın önde gelen film festivalleri yöneticileri tarafından en yetenekli 100 genç yönetmenden biri olarak gösteriliyor. Etkinlik 23 Ocak 2012 pazartesi, Saat 18.30 da.

Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'in düzenlediği Yeni Sinemacılar etkinliğinin Şubat konuğu olan F.Serkan Acar ise 13 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 18.30 da Tönel ile söyleşecek.

F. Serkan Acar, (d. 1975 Ardanuç, Artvin) İstanbul Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. 1996'dan beri profesyonel olarak; Yusuf Kurçenli, Yeşim Ustaoğlu, Ünal Küpeli, Feyzi Tuna, Kadir Sözen, Aydın Sayman, Hüseyin Kuzu gibi sinema dünyasının önemli isimlerinin sinema ve televizyon projelerinde yönetmen yardımcısı, senarist ve yapım sorumlusu olarak yer alan yönetmen F. Serkan Acar, 2007'de Kuzey Film'i kurdu, Sine-Sen (Sinema Emekçileri Sendikası) yönetim kurulu üyesidir. Altın Koza Film Festivali'nde en iyi film ödülü alan "Sonbahar"ın yapımcısı olan Serkan Acar, 2004 yılında çekilen ve çeşitli film festivallerinde gösterilen "Ekmek Davası" isimli kısa filmin de yönetmenliğini yapmıştır.

18. Altın Koza Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü, Umut Veren Genç Oyuncu, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ve En İyi Sanat Yönetmeni ödüllerini alan 'Aşk ve Devrim' filminin oyuncuları; Gün Koper, Deniz Denker, Ayberk Pekcan, Bedir Bedir, Serkan Tınmaz, Nefrin Tokyay, Derya Durmaz. Filmleri : 2011, Aşk Ve Devrim, 2010, İstanbul, 2007, Sonbahar, 2005, Ölü Oğul, 2003 , Ekmek Davası. Her iki etkinlikte Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (İstiklal cad. 181 Beyoğlu) adresinde ücretsiz olarak izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Sinemacılar Sinemayı Tartışacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement