Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı

Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı

Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

12.10.2016 18:14

Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'ten gelen valilik ve belediye yetkilileri içme suyu çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter toplantıda yaptığı konuşmada, sağlıklı bir yaşam için güvenli su tüketimin şart olduğunu söyledi.

Suyun sağlıklı ve güvenli olması için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü belirten İlter, halka kaliteli ve güvenli içme suyu sağlama noktasında sadece bir kurumun gayret ve çalışmasının yeterli olmayacağını, bu konunun çok paydaşı olduğunu ifade etti.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca içme suyuyla ilgili çeşitli çalışmalar yürütüldüğü anımsatan İlter, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız, halk sağlığının korunması amacıyla içme ve kullanma suyu kalitesini tüm yerleşim yerlerinde izlemektedir. Sağlıklı ve güvenli su temini aynı zamanda çok disiplinle, birçok alanda işbirliğini gerektirmektedir. Bu konuda mahalli düzeyde halk sağlığı müdürlüklerimiz yerel idarelerle işbirliği içinde çalışmalarını yürütmekte. Bakanlığımız da su konusunda sorumluluğu bulunan bakanlıklar başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmakta pek çok proje ve eylem planına destek vermektedir. İşbirliğinin pek çok sorunun çözümüne yönelik katkı sağlayacağı inancıyla 2015 yılında yerel idarelerle 16 bölgede düzenlediğimiz toplantılarla içme ve kullanma suyu çalışmalarını konunun taraflarıyla ele alarak değerlendirdik. Yapılan istişarelerin, yürütülen çalışmalara her açıdan olumlu katkı sağladığı ve su kalitesinin iyileştirilmesine ivme kazandırdığı gözledik."

Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Su Güvenliği ve Kaplıcalar Biriminden Uzman Şenol Yılmaz da içme-kullanma suyu izleme çalışmalar sunumunu yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement