Yezidiler, Silopi'nin Başverimli Beldesine Sığındı - Son Dakika
Güncel

Yezidiler, Silopi'nin Başverimli Beldesine Sığındı

Yezidiler, Silopi\'nin Başverimli Beldesine Sığındı

Irak'ta IŞİD'in saldırılarından kaçan Yezidiler, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesine sığındı.

09.08.2014 23:20  Güncelleme: 00:09

Irak'ta IŞİD'in saldırılarından kaçan Yezidiler, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesine sığındı.

Saldırı sonucu evlerine terk ederek Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Yezidiler, Başverimli beldesinde vatandaşlar tarafından tahsis edilen evlere yerleştirildi.

Yezidi Sare Sebili, AA muhabirine, saldırıdan önce kocası ile bir anlaşma yaptığını ve çocuklarının bir kaçını alıp kaçtığını belirterek, "IŞİD'in yaşadığımız bölgeye yaklaşmasına az kalmıştı. Kocam ile bir anlaşma yaptık. Kocam çocukların bir kısmını alıp kaçmamı istedi. O da diğer çocuklarla gelecekti. Şimdiye kadar onlardan bir haber alamıyorum. Yavrularımı çok merak ediyorum" dedi.

Kamuran Selim Nemet de saldırı nedeniyle dağ taş demeden günlerce yürüdüğünü, kendisinin kaçabildiğini ancak Irak'ta kalan ailesini merak ettiğini söyledi.

Nemet, IŞİD'in zulmünden kaçan insanların bir kısmının Şengal dağına gittiğini ve bu insanların gıda ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

Yanlarına hiçbir şey almadan kaçtıklarını aktaran Şirin Kasım da, "Yanımda 85 yaşında ve sakat bir kadın vardı. Yürüyemiyordu. Tek çarem onu sırtıma alıp kaçmaktı. Şu an sağlığımız yerinde, fakat orada kalan insanların durumunu merak ediyorum" şeklinde konuştu.

- Kamuran Selim Nemet'in konuşması

- Şirin Kasım'ın Konuşması

- Seve Sebili'nin konuşması

- Ev içerisinde genel ve detay görüntüler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yezidiler, Silopi'nin Başverimli Beldesine Sığındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement