"Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı" - Son Dakika
Güncel

"Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı"

"Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı"

"Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı" 08 – 09 Haziran'da Hamursuz Fırını'nda!

04.06.2012 13:48

Ve Diğer Şeyler Topluluğu'nun, "Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı" adlı yeni oyununda Yeşim Özsoy Gülan, gündemdeki gerçekleri kendine has tarzı ile sahnelere taşıyor. Gülan'ın, herkesin kafasında soru işaretleri bırakarak politik göndermeler yaptığı masalsı gerçeklikteki oyun; 8 Haziran 2012 tarihinde saat 21:00'de, 9 Haziran 2012, Cumartesi günü ise saat 15:30 ve 21:00'de, Hamursuz Fırını'nda seyirciyle buluşuyor.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu, "Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı" adlı yeni oyununda, önceki çalışmalarında da olduğu gibi farklı mekân tasarımıyla oyunu şekillendiriyor. Seyirci, fantastik lunapark atmosferinde; "hayali" bir ülkede dertlerine çözüm arayan 6 karakterle tanışıyor.

DOA (Derdi olan adam) karakterine hayat veren Ali Rıza Kubilay, bir gazetecidir. Gün geçtikçe etrafındaki insanların, meslek arkadaşlarının ortadan kaybolmaya başladığını fark eder ve kendini tehdit altında hisseder. Güvendiği tüm insanlara karşı şüphe duyan ve çözümsüzlük içinde kendini çaresiz hisseden DOA çareyi bir gazetede gördüğü ilanda arar. İlanda bir şifre vardır, yer bir lunapark olarak belirtilmiştir ve buluşma saati de sabahında erken bir saati; alaca karanlık olarak belirlenmiştir. Başlık "kendi rızanızla gidebilmek için"dir. Oyun, bu ilan üzerine DOA'nın ve diğer karakterlerin buluşması üzerine kuruludur. Lakin oyun ilerledikçe bir şekilde DOA şüphelilerin odağı haline gelir. Gazeteye ilanı onun yazdığından şüphelenen diğer karakterler, sonradan gelen sürpriz bir karakterin de suçlamasıyla kendilerini kısır döngü bir tartışmanın, paranoyanın ve çıkışsızlığın içinde bulurlar.

Yeşim Özsoy Gülan'ın yazıp yönettiği ve herkesin kafasında soru işaretleri bırakarak politik göndermeler yaptığı "Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı" adlı oyunda dekor tasarımı Barış Dinçel'e, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan'a, ses ve müzik tasarımı ise Korhan Erel'e ait. Ali Rıza Kubilay, Hakan Atalay, Begüm Akkaya, Musab Ekici, Oğuzhan Ayaz ve Emin Maltepe gibi oyuncuların yer aldığı oyunun fotoğrafları Vahit Tuna, Hande Göksan ve Genco Gülan'a ait.

Fantastik bir lunapark atmosferinde sahnelenen "Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı" adlı oyun; 8 Haziran 2012 tarihinde saat 21:00'de, 9 Haziran 2012, Cumartesi günü ise saat 15:30 ve 21:00'de, Hamursuz Fırını'nda seyirciyle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement