Yozgat'ta İlk Kez Kelepçe Yöntemiyle Kaburga Ameliyatı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta İlk Kez Kelepçe Yöntemiyle Kaburga Ameliyatı

Yozgat\'ta İlk Kez Kelepçe Yöntemiyle Kaburga Ameliyatı

Sol bölümdeki 12 kaburgasından 9'u kırılan 48 yaşındaki Mustafa Üstüntaş, kelepçeleme yöntemiyle yeniden sağlığına kavuştu.

02.10.2013 18:11  Güncelleme: 10:54

Sarıkaya'da, 23 Eylül'de, motosikletiyle giderken TIR'ın çarpması sonucu sol bölümdeki 12 kaburgasından 9'u kırılan 48 yaşındaki Mustafa Üstüntaş, kelepçeleme yöntemiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Sorgun Devlet Hastanesi Göğüs Cerrah Uzman Dr. Ulaç Çınar, hastanın ameliyatla 9 kaburgasından en hareketli ve çok zarar gören 5 kaburgasını kelepçe yöntemiyle uç uca birleştirme ameliyatı yaptıklarını belirtirken, şu bilgileri verdi:

''Cerrahi, bu hastalarda çok çeşitli yöntemlerle uygulanıyor. Ancak son 2-3 yıldır dünyada yeni yeni uygulanmaya başlanan, Türkiye'de ise belli başlı yerlerde uygulanan kelepçe yöntemini hastamızda uyguladık. Bu ameliyatın riski, hastada gelişebilecek risklerden daha az. Eğer bu ameliyatı yapmasaydık, Akciğerde siklasyon ve tansiyon dediğimiz atelekziler solunum yetmezliği ve mekanik solunum cihazına bağlanabilecek solunum yetmezliğine gidebilirdi. Hastamız bize ilk geldiğinde konuşmakta dahil zorluk çekiyordu. Yatakta herhangi bir hareket söz konusu değildi. Şimdi ise kendi ihtiyaçlarını görebilecek durma geldi. Rahatlıkla öksürebiliyor. Dolaşabilir ve yörüyebiliyor. Ameliyat yaklaşık 3 saat sürdü. Yozgat'ta ve bu bölgede yapılan ilk ameliyat.''

Sağlığına kavuşan bir çocuk babası 49 yaşındaki Mustafa Üstüntaş ise, hastaneye geldiğinde çok kötü durumda olduğunu, şimdi ise çok iyi olduğunu belirterek, ''Nefesimi çok rahat alıp verebiliyorum.'' dedi. Ayşe Üstüntaş (48) ise, eşinin yeniden sağlığına kavuşmasının sevincini yaşadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta İlk Kez Kelepçe Yöntemiyle Kaburga Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement