Yüksekova'da 15 Şubat Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da 15 Şubat Gerginliği

Yüksekova\'da 15 Şubat Gerginliği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından gerginlik çıktı.

13.02.2014 15:34

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından gerginlik çıktı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Yüksekova İlçe Başkanlığı tarafından Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle ilçede bir basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Eski Cezaevi Kavşağı'nda bir araya gelen kalabalık, Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Cengiz Topel Caddesi'nden İpekyolu Caddesi'ne doğru yürümek istedi. Eczaneler Sokağı'nda güvenlik güçlerinin aldığı önlem nedeniyle yürüyüş halindeki kalabalık durdu. Bunun üzerine yürüyüşe katılanlardan Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP'li yöneticiler, güvenlik güçlerinin arkasında bekleyen Kaymakam Yasin Tikdağ ile görüştü. BDP'lilerin tüm ısrarlarına rağmen Kaymakam Tikdağ, yürüyüşün söz konusu güzergahtan yapılamayacağını belirterek, kalabalığın dağılmaması halinde müdahale edeceklerini söyledi. Bunun üzerine BDP'liler kalabalığı geri çekerek yürüyüşü başka bir güzergahtan yaptı.

Bu arada yürüyüşün ardından Cengiz Topel Caddesi üzerinde bekleyen bir grup yüzü kapalı gösterici polise taş ve molotof attı. Güvenlik güçleri ise tüm uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere gaz bombaları ile müdahale etti.

Yaşanan gerginlik nedeniyle şehir merkezindeki esnaflar iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. İlçede gerginlik devam ediyor. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da 15 Şubat Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement