Yüksekova'da Belediye Başkanları İçin Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Belediye Başkanları İçin Basın Açıklaması

Yüksekova\'da Belediye Başkanları İçin Basın Açıklaması

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, BDP'li Yüksekova, Başkale, Hizan İlçeleri ve Kolludere Beldesi Belediye Başkanlarının görevden alınmaları basın açıklamasıyla protesto edildi

16.04.2011 18:23

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, BDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Van'ın Başkale İlçesi Belediye Başkanı İhsan Güler ve Bitlis'in Hizan İlçesi Kolludere Beldesi Belediye Başkanı Lezgin Bingöl'ün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmaları basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklaması için Kışla Tepesi'nde bulunan barış çadırı önünde toplanan aralarında BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, BDP Genel Saymanı Salih Yıldız, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Erdal Aydın, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Alptekin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi yürüyüşe geçti. Ellerindeki "Ne çürümüş sisteminiz, ne hukuksuz yargısız operasyonlarınız ne de askeri ve siyasi soykırım operasyonlarınız irademizi teslim alamaz" yazılı pankartla "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kahrolsun AKP hükümeti" sloganları atan eylemci grup, Cengiz Topel Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, AKP'nin 2009 yılından bu yana Kürt halkından intikam almak için belediye başkanlarını KCK adı altında tutukladığını söyledi. Koparan, 'AKP sorunu çözmekten çok, daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu. PKK Lideri Abdullah Öcalan tecrit koşullarına rağmen çözüm üretmeye çalışırken, AKP hükümeti çözümsüzlük dayatmaktan başka bir politika üretmiyor. Son iki yıl içerisinde 3 belediye başkanı görevden alınarak cezaevine konulmuş. Bunun yanı sıra sadece Gever'de (Yüksekova) 500'ü aşkın genç ve çocuk tutuklandı. Halkın büyük bir desteği ile göreve gelen Belediye Başkanı Sayın Ruken Yetişkin hiçbir hukuki dayanak olmadan tutuklandı ve görevinden alındı. Yine Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ve Kolludere Belediye Başkanı Lezgin Bingöl görevlerinden alındı" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Belediye Başkanları İçin Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement