Yüzyılın Devlet Adamı Seçildi - Son Dakika
Güncel

Yüzyılın Devlet Adamı Seçildi

Yüzyılın Devlet Adamı Seçildi

Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü, Başbakan Erdoğan'ı "Yüzyılın Devlet Adamı" seçti.

05.03.2012 23:32  Güncelleme: 08:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yürüttüğü aktif siyaset ve uluslararası popülerliği sebebiyle kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü (IFIMES), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "Yüzyılın Devlet Adamı" seçti. Haberi, Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec verdi.

YÜZYILIN DEVLET ADAMI

Büyükelçi Milan Jazbec, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'da İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek'i ziyaret etti. Jazbec, ziyareti esnasında "Ülkemizde faaliyet gösteren IFIMES, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzyılın devlet adamı seçti. Sayın Başbakan'a ödülünü Slovenya'da düzenlenecek bir tören ile vermeyi planlıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Civelek'ten de çalışmalarla ilgili bilgi alan Büyükelçi Jazbec, Türkiye ile Slovenya arasında iş imkanlarının, yatırım olanaklarının ve ticaret hacminin gelişmesi için çalışma yaptıklarını, iki ülke arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması kapsamında illerde ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Slovenya'nın, liman kentlerinden dolayı Avrupa'da stratejik öneme sahip bir ülke olduğunu belirten Jazbec, iki ülke arasındaki dostluğun ve ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını vurguladı. Jazbec, ticaret hacminin artması için de çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüzyılın Devlet Adamı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement