1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları Başladı - Son Dakika
Yerel

1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları Başladı

1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları, Konya'da düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.

20.04.2011 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün öncülüğünde Konya Valiliği ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen 1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları, Konya'da düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyada Mevlana'nın Rumi ismiyle anıldığını anımsattı.

Düzenlenen bu oyunlara da Rumi ismi verilmesinin manidar olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Mevlana, 700 yıldan fazla bir zamanda sevgi, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını dünyaya yaymaya devam ediyor. Onun ismiyle düzenlenen ve farklı ülkelerden sporcuların katıldığı bu program, ülkeler arasındaki kardeşlik, sevgi ve hoşgörüyü artıracağına inanıyorum. "

Günümüzde birçok ülkenin ekonomik, sosyal ve diğer nedenlerle çatışma içinde olduğunu dile getiren Doğan, "Böyle bir dönemde barışı sağlayacak 2 unsur olan spor ve çocuğun bir araya geldiği bu program, çok önemlidir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Nuri Küçükköylü İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Tören, farklı okulların öğrencilerinin sunduğu jimnastik ve halk oyunları gösterileriyle son buldu.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

-OYUNLAR-

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün öncülüğünde Konya Valiliği ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen ve 20 ülkeden 262 sporcunun katıldığı 1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları, 4 salonda yapılacak.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve Kongre Merkezi, Yüzüncü Yıl Spor Salonu, Atatürk Spor Salonu ile Hilton Garden Inn Otel Salonunda yapılacak müsabakalarda 168'i yabancı toplam 262 sporcu, atletizm, halter, satranç, bisiklet, ritmik jimnastik, tekvando ve karate gibi 7 branşta madalya şansı arayacak.

Oyunlara, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kosova, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Ukrayna ve Yunanistan katılıyor.

Oyunlar, 23 Nisan'daki ödül töreninin ardından sona erecek.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement