12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'15) Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) himayesinde çok sayıda protokol ve anlaşma imzalandı.

07.05.2015 17:59

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'15) Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) himayesinde çok sayıda protokol ve anlaşma imzalandı.

İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın 12'ncisi bu yıl TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Fuarda SSM'nın himayesinde Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketleri, üniversiteler ve askeri kurumlar ile yabancı ülke şirket ve kurumları arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı.

Yapılan anlaşmalar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini güçlendireceği gibi, oluşacak know-how'ın da Türkiye'de kalmasını sağlayacak.

Yarın sona erecek fuarın üçüncü gününde Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, yerli ve yabancı firmaların standlarını ziyaret ederken, müttefik ülkelerin askeri ve siyasi temsilcileri ile stratejik görüşmeler yaptı.

Ayrıca Türk Savunma Sanayii için önemli adımların atıldığı sözleşmeler ve imza törenlerine de iştirak eden Demir, fuar alanında incelemelerde bulundu.

Çok sayıda önemli anlaşma imzalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük deniz aracı olarak hizmet verecek ve kamuoyunda uçak gemisi olarak bilinen Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) Projesi'nin sözleşmesi de Demir'in katılımıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve SEDEF Gemi İnşaatı Sanayi AŞ ilgili yetkilileri tarafından imzalandı. Geminin Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tesliminin 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Fuarda Aselsan ile Danimarka'da yerleşik global savunma ve güvenlik çözümleri sağlayıcısı Terma arasında, radar ve elektronik harp sistemlerinin savaş uçaklarına entegrasyonuna yönelik işbirliği anlaşması, SSM  ile Endonezya Milli Savunma Bakanlığı arasında Türkiye-Endonezya Orta Ağırlıkta Tank Geliştirme Program Anlaşması, SSM ile Aselsan arasında Kılıç Sınıfı Hücumbotlara Askeri Uydu Muhabere Sistemi Temini Projesi sözleşmesi, Fotoniks ve Bae Systems arasında da HÜRKUŞ – B HUD (Baş üstü gösterge) Projesi işbirliği anlaşması imzalandı.

SDI ve KAI arasında da ACMI POD Entegrasyonu Projesi kapsamında işbirliği mutabakat metni imzalanırken, Fransız Safran firması ile İTÜ arasında Seramik Matrisli Kompozitler'e ilişkin araştırma anlaşması imzalandı.

Göktürk gözlem uydusu testlerin başlatılması için Ankara'ya ulaştı

Bu arada SSM yetkililerinden edinilen bilgilere göre Thales Alenia Space, Telespazio ve SSM tarafından Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı için geliştirilen Göktürk gözlem uydusu, çevresel testlerin başlatılması için bugün Ankara TUSAŞ tesislerine intikal etti.

Ana yüklenici olarak Telespazio ve Türkiye Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan global sözleşme, yüksek çözünürlüklü optik sensörle donatılan bir dünya gözlem uydusunu, Türkiye'de inşa edilecek olan bir uyduyu entegrasyon ve test merkezi ile görev komutasını, yörünge içi operasyon ve veri toplama ile işlemeden sorumlu olan komple yer segmentini içeriyor.

Yerel sanayi ortakları arasında TAI, Aselsan, TÜBİTAK UEKAE, Roketsan ve TR Teknoloji yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement