15 İlçede 68 Fosseptik Kuyusu İnşa Edilecek - Son Dakika
Yerel

15 İlçede 68 Fosseptik Kuyusu İnşa Edilecek

15 İlçede 68 Fosseptik Kuyusu İnşa Edilecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 95 Mahalle Projesi kapsamında, 15 ilçede 68 adet fosseptik kuyusu inşa etmek için yapım ihalesine çıkacak.

10.07.2016 15:30

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 95 Mahalle Projesi kapsamında, 15 ilçede 68 adet fosseptik kuyusu inşa etmek için yapım ihalesine çıkacak. Doğal çevreye zarar veren atıklar bu sayede vatandaşın sağlığını tehlikeye atmayacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını ve ekolojik sistemi korumak amacıyla fosseptik kuyuları inşa edecek. MASKİ nüfusu 1000 kişiden az olan mahallelere fosseptik kuyuları yapmak için yakın zamanda yapım ihalesine çıkacak. Fosseptikler kanalizasyon hatlarının deşarj noktalarına yapılacak. Buralardan alınacak atıksular vidanjörlerle taşınıp atıksu arıtma tesislerinde arıtılacak. MASKİ, bu hamlesiyle çaylara ve derelere akıp, vatandaş ve çevre sağlığını etkileyen atıkları mahallelerden uzaklaştırmış olacak.

İlk grupta 68 fosseptik kuyusu inşa edilecek

Vatandaşların daha sağlıklı bir Manisa'da yaşaması için gece-gündüz çalışan MASKİ ekipleri, ilk etapta 68 fosseptik inşa edecek. 15 ilçede yapılacak çalışma için yapım ihalesine çıkılacak. Fosseptik inşa edilecek ilçeler ise şöyle: ' Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Saruhanlı, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre.'

İl genelinde çevre kirliliği yaşanmayacak

Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, il genelinde uzun yıllar çevresel kirliliğin önüne geçecek atıksu arıtma tesislerimizi büyük bir hızla inşa ettiklerini belirtti. Öztozlu, "Kanalizasyon hatlarından atıksu arıtma tesislerine taşıyamadığımız evsel atıkları, çevre kirliliğinin önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatacağız. İlk etapta 15 ilçemizde fosseptik kuyuları inşa edip, ortaya çıkan evsel atıkları atıksu arıtma tesislerimize taşıyıp arıtılmasını sağlayacağız. Çalışmalarımızı nüfus sayısına göre de belirliyoruz. Nüfusu binin üzerinde olan yerlere paket arıtma, binin altında olan yerlere ise fosseptik kuyuları inşa edeceğiz. Böylelikle evsel atıkların hiçbir şekilde Manisa'ya zarar vermesinin önüne geçeceğiz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa'nın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15 İlçede 68 Fosseptik Kuyusu İnşa Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement