19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.05.2015 17:26

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, 19 Mayıs 1919'un bağımsızlık adına bir milat olduğunu ve milli hafızada önemli yer edindiğini belirtti.

19 Mayıs'ın, Türk milletinin yeniden doğuşun günü olduğunu vurgulayan Çimen, "İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır. 19 Mayıs 1919 bir ruh, inanç, kararlılık ve bağımsızlıktır. Türk ulusunun sesinin yükseldiği gündür" ifadesini kullandı.

Çimen, belediye olarak, Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda çok anlamlı bir projenin temelini atacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en büyük serveti gençlerimizdir. Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum. Sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement