24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi - Son Dakika
Güncel

24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi: “Ülkemizin demokrasiyi seçmesi değişmez bir seçim, ondan geri dönüş yok”

30.01.2015 16:42

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, "Ülkemizin demokrasiyi seçmesi değişmez bir seçim, ondan geri dönüş yok" dedi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 24. Afrika Birliği Zirvesi'nde konuşan Sibsi, ülkesinin bir sonraki siyasi dönemde ünvanının "başarı" olacağını belirterek, "Tunuslular, şaibesiz ve şeffaf bir seçim düzenleyerek Afrikalıların geleceklerini şekillendirebileceğini ispatladı. Tunus'un tarihinde yeni bir sayfa açıldı" diye konuştu.

Terörün hedefi olan ülkelerle dayanışma içerisinde bulunduklarını kaydeden Sibsi, tüm dünya ülkelerinin, sınırları aşan terör felaketini yok etme sorumluluğunu taşıdığını vurguladı.

Sibsi, Libya'daki krizin çözülmesi için uzlaşı tavsiyesinde bulunarak, "Libyalıların ulusal ve kapsamlı diyalog aracılığıyla krizi sonuçlandıracağını umuyoruz" diye konuştu.

Etiyopya ziyareti, Sibsi'nin Cumhurbaşkanı seçildiğinden bu yana ilk yurtdışı ziyareti olma özelliği taşıyor.

Afrika Birliği'nin genel merkezindeki Nelson Mandela salonunda gerçekleşen toplantıya 40 ülkenin devlet başkanı katılıyor.

Bu yılki "şeref konuğu" İspanya Kralı 6'ncı Felipe oan zirveye, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsveç Başbakanı Stefan Löfven gibi davetlilerin yanı sıra uluslararası katılımın da yoğun olduğu gözlemleniyor.

Yaklaşık 540 basın mensubunun görev yaptığı zirvede, muhtemel saldırılara karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı. Devlet başkanları dışında toplantıya katılanlar Ebola taramasından geçirildi. - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement