5.uluslararası Ramazan Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

5.uluslararası Ramazan Etkinlikleri Başladı

5.uluslararası Ramazan Etkinlikleri Başladı

Keçiören Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri bu yıl beşinci defa kapılarını açtı.

10.07.2013 15:07

Keçiören Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri bu yıl beşinci defa kapılarını açtı. Etkinliklerin ilk gününde sahne alan Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu, seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle Keçiörenlilerin gönüllerini fethetti.

Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanında düzenlenen 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri toplu iftar programı ile başladı. Keçiörenlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliklere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Özbekistan, Karadağ, İspanya, Bulgaristan, Arap Ligi, Singapur, Malezya ve Türkmenistan büyükelçileri, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan ile Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Protokol heyeti, etkinliklerin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

Toplu iftarın ardından hep birlikte Ramazan ayına özel yemek duası yapıldı. Daha sonra kürsüye gelerek Keçiörenlilere hitap eden Mustafa Şentop, Ramazan ayında verdiği güzel iftarlarla herkesi biraraya getiren Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkürlerini iletti. Mübarek Ramazan ayının diğer aylardan üstün olduğunu belirten Şentop, "Bu ay içerisinde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim nazil oldu. Herkes hayatını inandığı şekilde yaşar. Bu ayda hepimiz kendi muhasebemizi yapmalıyız" dedi. Haluk İpek ise, iftar programını düzenleyen Başkan Ak'a şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında, "Başta biz yöneticilerin olmak üzere herkesin birinci görevi tüm dünyayı huzurlu ve yaşanabilir bir zemin üzerinde tutmaktır. Buradan hepimizin dualarıyla Mısır'daki kardeşlerimizin acılarının geçmesini diliyorum. Türkiye için, tüm dünya için, barış ve huzur için dualarımızı esirgemeyelim. Ramazan'ın bereketi hepimizin üzerine olsun" mesajlarını verdi.

Etkinliklerin ev sahibi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yaptığı konuşmada, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ni dört yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek "Bu ilk iftarımızda Cenab-ı Allah oruçlarımızı kabul eylesin. Ramazan'ın bereketini beraber yaşamak adına yurtdışından gelen kardeş ülkelerimizi ve Anadolu'nun güzelliğini bizlerle paylaşacak olan dost, kardeş şehirlerimizi Keçiören'de misafir edeceğiz ve güzel programlar yapacağız" dedi.

Konuşmalardan sonra sahne alan sanatçı Veysel Çelik Demir, "Kum Sanatı" gösterisi ile izleyicilerden büyük alkış topladı.

Etkinliklerin ilk gecesinin yıldızı ise Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu'ydu. Koronun konserinden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Ak, "Keçiörenimize uzaktan, Bosna Hersek'ten geldiler, ama onlar bizim çocuklarımız, evlatlarımız" ifadelerini kullandı. Bu yıl 5'incisini gerçekleştirdikleri Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne 17 ülke ve 12 ilin dernek federasyonlarının katılacağı bilgisini paylaşan Mustafa Ak, etkinliklerin geçen seneki konukları arasında Mısır'ın da yer aldığını hatırlatarak, "Ama bu sene Mısır'da olan darbe nedeniyle misafirimiz olamayacaklar. Bunun için çok üzgünüz. Bu yıl Suriye de aramızda değil. İnşallah başlarındaki diktatörden kurtulup onları da burada görmek isteriz. Ramazan-ı Şerif'in tüm İslam alemine ve tüm mazlumlara hayırlı olmasına dilerim" diye konuştu.

Saraybosna Fatih Sultan Mehmet Korosu konserde birbirinden güzel ilahileri Boşnakça ve Türkçe seslendirdi. Ramazan ayının ilk gecesinde okunan ilahilerle maneviyat doruğa çıkarken, bazı ilahilere Keçiörenliler de eşlik etti. Konser sırasında Koro Şefi Mehmet Bayraktar, izleyicilerden bir ilahinin "kelime-i şehadet" nakaratına eşlik etmelerini istedi. Vatandaşlardan gelen sesi beğenmeyen Şef Bayraktar "Bu Osmanlının değil, Avrupa'nın la ilahe illallah'ı oldu" dedi. İzleyiciler bu sefer daha gür sesle karşılık verdi, ama koro şefi "Bu sefer de Balkanlarınki gibi oldu. Ben Osmanlınınkini duymak istiyorum" yanıtını verdi. Bunun üzerine izleyiciler ayağa kalkarak çok daha gür bir sesle kelime-i şehadet getirdi. Ortaya çıkan bu güzel tabloya karşı koro "Sizi seviyoruz" diye bağırırken, Keçiörenliler de "Biz de sizi seviyoruz" diyerek karşılık verdi.

Konserin sonunda Başkan Ak koroya çiçek takdim etti, ardından hep birlikte hatıra fotoğraf çektirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5.uluslararası Ramazan Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement