Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Mikdat Sümer Ortaokulu öğrencileri, unutulmaya yüz tutan mektup gönderme etkinliği düzenledi.

11.04.2016 17:00

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Mikdat Sümer Ortaokulu öğrencileri, unutulmaya yüz tutan mektup gönderme etkinliği düzenledi.

Mikdat Sümer Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, projeye önderlik eden Türkçe Öğretmeni Ali Doğan nezaretinde Gölbaşı Postanesi'ne gelerek, yakınlarına ve sevdiklerine mektup göndermenin heyecanını yaşadı.

Projenin hayata geçmesini sağlayan Doğan, gelenek ve görenekleri yeniden diriltmek için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnsanlar arasında sağlıklı ve samimi bir iletişim istediklerini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Telefonun soğukluğundan çıkıp unutulan mektuplaşma geleneğini öğrencilerimiz arasında yeniden canlandırmak istiyoruz. Telefonda görüşürken daha kısa ve meramımızı anlatacak şekilde görüşüyor ve kapatıyoruz. Çocuklarımız yakınları ile ve özellikle uzaktaki akrabalarıyla hiç görüşemiyorlar. Dolayısıyla mektup yazma kültürünü ve alışkanlığını onlara yeniden kazandırarak sevdikleriyle ve akrabalarıyla sıcak ve samimi bir iletişim ortamı kurmalarını amaçladık. Bu sayede unutulmaya başlayan bir geleneği de yeniden canlandırmış olduk."

Doğan, mektup yazmanın çocukların duygu ve düşüncelerini yazı yoluyla aktarmalarını sağladığından sosyal ve kişilik gelişimleri açısından oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Dilenen Suriyeli çocuklar toplatıldı

Gölbaşı Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, dilendirilen Suriyeli çocukları toplamaya başladı.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren zabıta ekipleri, sokaklarda her türlü tehlikeyle karşı karşıya kalan ve dilendirilen sığınmacı durumundaki çocukları korumak ve istismar edilmelerini önlemek için harekete geçti.

Yürütülen çalışmalarda, alışveriş merkezleri ve kırmızı ışıklarda dilenen veya mendil satan çocuklar, şikayetler üzerine zabıta ekiplerince yakalanarak, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement