Afyonkarahisarlı İzciler "Çanakkale Milli Bilinç" Kampına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisarlı İzciler "Çanakkale Milli Bilinç" Kampına Katıldı

Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü izcileri, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası “Çanakkale Milli Bilinç” kampına katılmak Çanakkale’ye gittikleri belirtildi.

23.04.2015 13:41

Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü izcileri, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası "Çanakkale Milli Bilinç" kampına katılmak Çanakkale'ye gittikleri belirtildi.

Çanakkale'nin Gelibolu yarımadasındaki Eceabat ilçesi, Kocadere köyü civarında gerçekleşecek kampa, yaklaşık 6 bin izcinin katılacağı vurgulandı. Etkinlikle ilgili Necat Gençlik ve Spor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, kamp süresi boyunca telsizcilik, ilkyardım gibi çok sayıdaki istasyon faaliyetlerinin yanı sıra, Bigalı köyü yürüyüşü de gerçekleştirileceği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afyonkarahisar'dan sadece Necat Gençlik olarak bizim izcilerimiz ve liderlerimizle bu kampa katılıyoruz. Afyonkarahisar ve Anadolu'nun farklı illerindeki izci kafilelerindeki çocuklarımız, ana babalarının huzurunda kınalar yakarak, dualarla uğurlanacaklar. Yolda yapılan programlarla Çanakkale ruhuna hazırlanacaklar. Atalarımızın vatan millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşayarak hissedip, milli manevi duygularla donanarak evlerine geri dönecekler." (GC- - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisarlı İzciler 'Çanakkale Milli Bilinç' Kampına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement