Ahmet Hamdi Tanpınar Makale Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Ahmet Hamdi Tanpınar Makale Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ahmet Hamdi Tanpınar Makale Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Osmangazi Belediyesi'nin edebiyat dünyasına yeni isimler ve eserler kazandırmak maksadıyla düzenlediği Tanpınar edebiyat yarışması sonuçlandı.

25.06.2012 15:20

Osmangazi Belediyesi'nin edebiyat dünyasına yeni isimler ve eserler kazandırmak maksadıyla düzenlediği Tanpınar edebiyat yarışması sonuçlandı.

Osmangazi Belediyesi'nin 11 yıldır düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışmasının bu yıl genel konusu 'Bursa geçmiş zaman nöbetçisi', alt başlığı ise 'Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır' olarak belirlendi. Yarışmada makale dalında 54 eser değerlendirilirken, birinciliği Isparta'dan Korhan Altunyay kazandı. Jüri başkanlığını Prof. Dr. Hilmi Yavuz'un yaptığı yarışmada Korhan Altunyay, 'Gölge' isimli eseri ile birinci olarak 5 bin liralık ödüle hak kazandı.

Bursa'dan Elif Akpınar, 'Erguvan' isimli makale ile ikinci olarak 4 bin liralık ödüle layık görüldü. Bursa'dan katılan Tuğba Çakır ise 'Kelebek' ile üçüncü olarak 3 bin liralık ödülün sahibi oldu. Yarışmada İstanbul'dan Samet Altıntaş ve Çanakkale'den Eren Aksu mansiyona layık görüldü. Mansiyon ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi. Yayımlanmaya layık bulunan eserler de kitaplaştırılacak.

Yarışmaya 54 eserin katıldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu eserler içerisinden jüri üyelerimiz seçimini yaptı. İşin güzel yanı dereceye giren eserlerin 2 tanesi Bursa'dan. Bursa'dan ödül alan nadiren çıkıyordu. Bu da sevindirici yanı. 2 tane İstanbul'dan, 1 tane de Çanakkale'den var. Hedefimiz illa Bursa'dan çıksın değil. İyi eser çıksın istiyoruz. Kaliteli eserler çıksın ve yazarlar kendilerini göstersin. Bursa'dan kazanan çıkarsa bizim açımızdan hoş olur. Bütün eserler bizim için aynı ölçüdedir" dedi.

Ahmet Hamdi Tanpınar yarışmalarının devam etmesini istediklerini belirten Prof Dr. Hilmi Yavuz, "Başkanımız her yıl teminat veriyor. Önümüzdeki yıllarda yarışma devam edecek. Önümüzdeki yıl 12'ncisi düzenlenecek yarışma roman dalında yapılacak" dedi.

Eserler rumuzlu olarak Prof. Dr. Hilmi Yavuz, gazeteci yazar Esra Yalamaz, yazar Ali Çolak, Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve şair Yazar İhsan Deniz'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahmet Hamdi Tanpınar Makale Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement