AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması

"Kahta bereketli toprakları ile güzel insanların yaşadığı bir diyardır.

27.04.2014 16:36

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Kahta bereketli toprakları ile güzel insanların yaşadığı bir diyardır. Bu insanlara hizmetin en iyisini yapmak için çalışıyoruz." dedi.

Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mehmet Metiner, Salih Fırat, Mehmet Erdoğan ve İl Başkanı İbrahim Halil Fırat'la Kahta ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet, Kahta Belediyesini ziyaret ederek, başkan Abdurrahman Toprak'ı tebrik edip başarı diledi.

Aydın, ziyarette yaptığı konuşmasında, Kahta'nın bereketli toprakları ile güzel insanların yaşadığı bir diyar olduğunu, bu insanlara hizmetin en iyisini yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Büyükçay Projesi ve Haydaran İçme Suyu Projesinin Kahta için önemli iki proje olduğunu ifade eden Aydın, "Haydaran içme suyu projesinin yanı sıra sulama konusunda Büyükçay projemiz var. Büyükçay Kahta'nın sulama sorunu için önemli bir proje. Yıllardır konuşulan fakat bizim dönemimizde somut hale gelen projenin planlanması bitmek üzere" diye konuştu.

Büyükçay projesinin Adıyaman'ın 50 yıllık rüyası olduğunu dile getiren Aydın, hayata geçirilmesiyle Kahta ile Atatürk Barajına kadar uzanan arazinin sulu tarıma geçeceğini vurguladı.

Çetintepe barajının temelini attıklarını anımsatan Aydın, çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğine işaret ederek, "Sıra Kahta ile Adıyaman arasında yapımına başlanacak Koçali barajında. Koçali barajı, Kahta- Samsat ve Adıyaman arasındaki havzayı kapsayan önemli ve cazibeli bir proje. İlk ihalesi yapılan proje ile halkımız temiz, sağlıklı ve cazibeli içme suyuna kavuşacak" dedi.

Baraj yolu projesi ile ilçenin sosyal faaliyetler, çevre ve yeşil alan bakımından büyük bir eksikliği giderileceğini anlatan Aydın, Nissibi Köprüsünün tamamlanması ile Kahta'nın önemli bir kavşak olacağını, aynı zamanda tarihi ve inanç turizmi bakımından önemli bir bölge haline geleceğini ifade etti.

Başkan Toprak da heyete ilçenin sorunları, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement