AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anıtbakir'den çıkarken bir çocuğa "Büyüyünce ne olacaksın?

26.04.2016 14:36

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anıtbakir'den çıkarken bir çocuğa "Büyüyünce ne olacaksın?" diye sorduğunu belirterek, "Abim de var, sizi çok seviyor' dedi. 'Abine selam söyle, ne olacak abin?' dedim. 'O Başbakan olacak' dedi. 'Peki sen ne olacaksın?', 'Ben de Cumhurbaşkanı olacağım' dedi. Artık çocuklarımızın hedefleri büyük. Sayın Kılıçdaroğlu'na sorsanız, Başbakan olma ümidi yok ama çocuğa sorsak Başbakan olma iddiası var." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan devraldıkları hiçbir projenin yarı yolda kalmayacağını vurguladı.

14 yıllık iktidar bütünlüğü içinde hizmetin hiç aksamadan devam edeceğini belirten Davutoğlu, "Üç Ulaştırma Bakanımızın da emeği var ama işte aksama yok, rekabet yok, dedikodu yok, vakit kaybı yok." diye konuştu.

Davutoğlu, izleyicilerin "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı atması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımız biraz önce Azerbaycan'dan Hırvatistan'a geçti, Allah yolunu açık etsin. Dikkat edin 15 gün içinde ne o durdu ne biz durduk. Birlikte daha nice yollar kat edeceğiz." ifadesini kullandı.

Geçen hafta Düzce'den sonra bir toplu açılışı da Antalya'da gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, 841 milyon liralık 41 yatırımı hizmete açtıklarını anımsattı. Başbakan Davutoğlu, Antalya'da dünyanın en önemli fuar etkinliklerinden birisi kabul edilen Dünya Botanik Sergisi EXPO 2016 Antalya'nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımlarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

- "Kültür turizm başkenti üzerinden dünyaya yayılacak"

Davutoğlu, bu önemli organizasyonun ardından 22 Nisan'da, aşk ve muhabbetin şehri Konya'ya geçtiklerini bildirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür ve Turizm Bakanları Komitesinin, 2016 yılı için Konya'yı İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan ettiğini belirten Davutoğlu, "Konya'nın bir evladı olarak, bu benim için elbete büyük anlam taşıyor. Güzel Konyamızın İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak bu yıl gerçekleştireceği nitelikli faaliyetlerin Müslüman toplumların kaynaşması için bir vesile olmasını umuyorum. İnşallah bu etkinlikler, Müslümanlar arasına sokulmaya çalışılan ihtilafların önüne geçilmesine ve önyargıların giderilmesine çok önemli katkı sağlayacak. HZ. Mevlana'nın kardeşlik mesajı, safha safha bu kültür turizm başkenti üzerinden dünyaya yayılacak." ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan'da her yıl olduğu gibi Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını anımsattı.

Mecliste bir araya geldiklerini, çeşitli illerden gelen çocuklarla 23 Nisan coşkusunu yaşadıklarını vurgulayan Davutoğlu, geçen pazar günü Çankaya Köşkü'nün kapılarını, engelli çocuklar, şehit ve gazi çocukları ile Suriyeli çocukların da aralarında bulunduğu çocuklara açtıklarını söyledi.

"Çocuklara verdiğimiz özgüven dolayısıyla mutlu oldum"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kimisi Diyarbakır'da, kimisi Edirne'de İstiklal Marşı okuyan, kimisi Diyarbakır'da al bayrağı göndere çeken, kimisi Eskişehir'de bunu bağrına basan o çocukların arasına kimse fitne sokamaz. Birileri o çocukları büyüdükleri zaman karşı saflarda, birbirinin canına kasteden şekilde görmek istiyor. Biz ise o çocukları okullarda yan yana, camide omuz omuza, - inşallah bu Meclise gelecekler - Mecliste omuz omuza görmek istiyoruz.

14 yıl içinde iki çocuk yüzü hatırlarım. Bu çocuklara verdiğimiz özgüven dolayısıyla mutlu oldum. Birisi 2011'de Beyşehir'de tam mitinge çıkacağım, Beyşehirli bir hemşerimiz 9-10 yaşındaki oğlunu getirdi. Dedi ki 'Sizi merak ediyor, görmek istedi.' Çocuk da heyecanla elime sarıldı, döndüm başını okşadım. 'Evladım, çabuk büyü bize adam lazım' dedim. Ne dedi biliyor musunuz? 'Aradığınız adam benim Sayın Bakanım' dedi. O zaman bakandım. Böyle çocuklar lazım bize."

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde çocukları ağırladığını ve "Herkes birer soru sorabilir." dediğini aktararak, "Bir tanesi dedi ki 'Sayın Başbakanım, Başbakan olmak için en çok hangi derse çalışayım' dedi. Böyle çocuklar olan bir millet çöker mi Allah aşkına. Şimdiden kafayı koymuş, Başbakan olacak." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Başka bir tanesi; Anıtkabir'de çıkarken kucaklaştık. 'Büyüyünce ne olacaksın?' dedim. 'Abim de var sizi çok seviyor' dedi. 'Abine selam söyle, ne olacak abin?' dedim. 'O Başbakan olacak' dedi. 'Peki sen ne olacaksın?' 'Ben de Cumhurbaşkanı olacağım' dedi. Çocuklarımızın artık hedefleri küçük değil, hedefleri krizlerle uğraşmak değil, hedefleri büyük. Küçük hedefi olanlar küçük işlerle uğraşıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na sorsanız, Başbakan olma ümidi yok ama çocuğa sorsak Başbakan olma iddiası var. CHP'liler arasında bir anket yapılsa ve samimiyetle sorulsa, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir gün Başbakan olacağına inanıyor musunuz?' diye, anketten ne çıkar arkadaşlar? Ona oy veren seçmen inanmıyorsa millet nasıl inanacak? O çocuğun babasının, annesinin kime oy verdiğini bilmiyorum. O çocuklara bakarken annesinin, babasının düşüncesine, siyasetine, ideolojisine, mezhebine, kimliğine bakmayız biz. O çocukların hepsi meleklerdir, biz o meleklere sahibiz. Çocuk bizim iktidarımızda öyle bir özgüvene sahip olmuş ki 'Ben Başbakan olacağım' diyor. Ben de dedim 'Buyur, ne zaman hazır olursan koltuk hazır, ben bırakır sana devrederim'. Allah bu çocukların yüzündeki tebessümü hiç eksik etmesin. Bizim tek hedefimiz bu."

Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ı Türkiye'de misafir ettiklerini vurguladı.

Misafirleriyle, Suriyeli mültecilerle ilgili önemli misyon üstlenen Gaziantep'te bir araya geldiklerini ve Nizip'teki kampları ziyaret ettiklerini anımsatan Davutoğlu, Türkiye'nin 3 milyona yakın mülteciyi ağırlayarak, dünyanın en çok sayıda mülteci kabul eden ülkesi konumunda olduğunu kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement