AK Partili Çelik: Bundan Daha Saçma Bir Şey Duymadım - Son Dakika
Güncel

AK Partili Çelik: Bundan Daha Saçma Bir Şey Duymadım

AK Partili Çelik: Bundan Daha Saçma Bir Şey Duymadım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, kendileri için eşbaşkanlık konusunun söylendiğini ve bu konuyu Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.

21.04.2014 22:57  Güncelleme: 00:18

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kendileri için "eşbaşkanlık" konusunun söylendiğini ve bu konuyu Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü kaydederek, "Bundan daha saçma, bundan daha aptalca bir şey duymadım" dedi. Çelik halkın cumhurbaşkanını seçmesinin yarı başkanlık sistemini getireceğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik NTV'de yayımlanan bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "siyaset planım yok" açıklamalarını değerlendiren Çelik, "Sayın cumhurbaşkanımızın açıklamasından "bu işi bıraktım gibi bir' ifade anlamadım. "Bugünkü şartlarda böyle bir hesabım yok' diyor. Bir plan yapmadığını söylüyor. Eski genel başkan yardımcımızdı, başbakanlık yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün seçilme sürecinde olağanüstü gayret gösterdiklerini belirten Çelik, "Sayın başbakanla tabii ki oturup konuşacaklar. 'bana ihtiyaç olursa ben buradayım' gibi bir sinyal veriyor" ifadelerini kullandı.

-"GÜNEŞ VARKEN, YILDIZLAR GÖRÜNMÜYOR"-

Abdullah Gül'ün AK Partili olduğunun bilindiğini söyleyen Çelik, "Sayın Gül oyunu CHP'ye mi veriyor?" diye sordu.

AK Parti'nin yükselme trendi gösterdiğini belirten Çelik, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde yükselişte olan bir partiden çıkacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın çok ezici bir karizmaya sahip olduğunu belirten Çelik, "Bizim parti içerisinde liderlik yapacak kapasitede birçok arkadaşımız var ama güneş varken, yıldızlar görünmüyor. Tayip Bey tek başına bir insan değil, Tayyip Bey bu orkestranın başındaki orkestra şefi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda milletvekilleriyle, il başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla, kurucular kuruluyla, görüştüğünü belirten Çelik, "Bizim ayın 9'ünda başlayacak olan istişare ve değerlendirme toplantımız var, bu sene Afyon'da yapacağız. Netice itibariyle cumhurbaşkanlığı şekillendikten sonra partinin başına kim gelecek sorusu bu sefer tartışılacak" diye konuştu.

-"BU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KAVGA, KARGAŞA VE KAOS OLMAYACAK"-

Kendileri için "eşbaşkanlık" konusunun söylendiğini ve bu konuyu Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü kaydeden Çelik, "Bundan daha saçma, bundan daha aptalca bir şey duymadım" dedi.

"Halkın cumhurbaşkanını seçmesi bu yarı başkanlık sistemini getirir" diyen Çelik, "Oraya oturan kimse, o makama bir şahsiyet verir. Kendi şahsiyetini oraya giydirir. Tayyip Bey cumhurbaşkanı olduğu zaman bir başka cumhurbaşkanını Sayın Gül'ün cumhurbaşkanlığıyla Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı bir miydi? Herkes kendi şahsiyetinin şekillendirdiği, biçimlendirdiği bir cumhurbaşkanlığını yaptı" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan ile Gül'ün görüşmelerinin ardından verecekleri karar doğrultusunda Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan olmasına karar verilmesi halinde bunun bir yolunun bulunabileceğine işaret eden Çelik, "Vatandaşlarımız şundan emin olsunlar, bu cumhurbaşkanlığı seçiminde kavga, kargaşa ve kaos olmayacak. Türkiye cumhurbaşkansız da kalmayacak, başbakansız da kalmayacak. Bunlar bir suhulet içinde olacak" diye konuştu.

2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın kendilerine "kim cumhurbaşkanı olsun" diye sorduğunu belirten Çelik, kendisinin Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını desteklemediğini belirtti. O süreçte Erdoğan'a partiye liderlik etmesi gerektiğini söylediğini anlatan Çelik, "Ama bugün 12 yıl sonra, 12 yıl başbakanlık yapmış bir başbakana bunu hiçbirimizin söylemeye hakkı yok" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Partili Çelik: Bundan Daha Saçma Bir Şey Duymadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement