Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadelede Müşterek Operasyonlar Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadelede Müşterek Operasyonlar Başladı

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyonda 320 bin TL değerinde akaryakıt kaçakçılığı ortaya çıkarıldı.

18.04.2014 12:41

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyonda 320 bin TL değerinde akaryakıt kaçakçılığı ortaya çıkarıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bursa Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk sınırları içinde bulunan Susurluk-Bursa karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı personelinden oluşturulan bir ekip tarafından rutin Ulusal Marker denetimi gerçekleştirildi. Ekipler tarafından istasyonda yapılan denetimler esnasında, istasyon girişinde bulunan pompaların üst kısmında, pompa ve otomasyon sisteminde bulunmaması gereken düzenekler olduğu tespit edildi.

-AKARYAKIT POMPALARINDAN YAPILAN SATIŞ OTOMASYON SİSTEMİNE KAYDOLMADIĞI BELİRLENDİ-

Alınan arama izni kapsamında, otomasyon sistemi üzerinde yapılan incelemede; akaryakıt pompalarından yapılan akaryakıt satışının otomasyon sistemine kaydolmadığı, istasyonda hâlihazırda kullanılmayan fakat çok kısa sürede kullanılabilir konuma getirilebilecek otomasyon sistemine bağlı olmayan 1 adet akaryakıt pompasının bulunduğu tespit edildi. Diğer taraftan; pompa ve otomasyon sisteminde bulunmaması gereken rölelerin yanında, kısa bir seviye tespit cihazı kullanılarak tank içindeki akaryakıtı gizleyen ve otomasyonda görünmeyen bir alan oluşturulduğu, yapılan ıslak ölçümde tank içerisindeki bu alandasistemde gözükmeyen yaklaşık 25 bin litre yakıt olduğu tespit edildi.

Arama ve incelemeler sonunda Gümrük Muhafaza ekiplerince 4 adet akaryakıt tankına, yaklaşık 25 bin litre akaryakıt, 4 adet düzenek ile 2 adet mali hafızaya el konuldu.

-SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU-

Operasyona katılan ekiplerin firma tarafından ibraz edilen belgelerde yapıkları incelmelerde belgelendirilemeyen 320 bin TL değerinde toplam 78 bin litre akaryakıt kaçakçılığı ortaya çıkarıldı. İstasyon geçici olarak kapatıldı işyeri sahibi hakkında ise Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadelede Müşterek Operasyonlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement