Akdeniz Belediyesi Sanat Sokağı'nı Yenileyecek - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Sanat Sokağı'nı Yenileyecek

Akdeniz Belediyesi Sanat Sokağı\'nı Yenileyecek

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentin kültür, sanat ve edebiyat yaşamında önemli bir yeri olan Sanat Sokağı’nda bir dizi çalışma başlatacak.

11.08.2014 12:14

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentin kültür, sanat ve edebiyat yaşamında önemli bir yeri olan Sanat Sokağı'nda bir dizi çalışma başlatacak. Kentin en hareketli bölgelerinden biri olan Sanat Sokağı üzerinde yenileme ve düzenleme çalışması yapacak olan Akdeniz Belediyesi, görsel kirlilik yaratan unsurları da sokaktan kaldıracak.

Akdeniz Belediyesi, İçel Sanat Kulübü (İSK) üyeleri ve civarda işyerleri bulunan esnafın, Sanat Sokağı'nın yeni baştan düzenlenmesi ve yeni bir estetik kazandırılması yönündeki talebi üzerine harekete geçiyor. İçel Sanat Kulübü üyelerinin daveti üzerine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcıları Ülfiye Özcan, Sebahat Gençtarih Cebe ve Bedrettin Gündeş ile birlikte Sanat Sokağı'nı ziyaret etti. Bölgede inceleme yapan, İSK üyeleri ile sokağın müdavimi sanatçılar ve esnaflarla sohbet edip çay içen Eş Başkan Mutlu, sokağı, adına yakışır hale getirmek için en kısa sürede ortaya bir proje çıkaracaklarını ve İçel Sanat Kulübü üyeleri ve esnafın değerlendirmesine sunacaklarını ifade etti. "Sanat Sokağı'nın, kentin kültür, sanat ve edebiyat yaşamına olduğu kadar, turistik açıdan uğrak merkezi olması için yenileme ve yeni bir estetik kazandırma çalışması yapacağız" diyen Eş Başkan Yüksel Mutlu, "İçel Sanat Kulübü'nün üyeleri ve esnafın görüş ve önerilerini de alarak mümkün olan en kısa sürede çalışmayı başlatacağız. Sanat Sokağı'nı hayata katmak ve her alanda canlandırmak için sokağın emekçileri ve müdavimleri ile birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi tarafından, isteyen kadınların sokakta açılacak stantlarda el emeği, göz nuru eserlerini satıp aile ekonomilerine katkıda bulunabileceklerini belirten Mutlu, "Sanat Sokağı'nda görsel kirlilik yaratan tabela, afiş, elektrik kabloları, klima aksamları ve benzeri unsurlar ortadan kaldırılarak, tarihi evlerin orijinal yapısı ortaya çıkarılacak. Ayrıca aydınlatma direkleri, eskiyen boyalar, zarar gören kilit taşları, su tahliye kanalları ve kaldırımlar yenilenecek. Sokağın bütününde peyzaj çalışması yapılacak. Sanat Sokağı'nı ikiye bölen ve araçlara açık olan bölümün araç trafiğine kapatılması veya park etmenin önlenmesi için sokakta düzenleme yapacağız ve ilgililerle görüşeceğiz. Öte yandan, kimi işyerlerinin sadece erkeklerin kullanımına açık olması nedeniyle bazı eleştiriler de söz konusu. Bu mekanlara, kadınların da kullanabilecekleri bir nitelik kazandırılması için esnafla görüşmeler yapacağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Sanat Sokağı'nı Yenileyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement