Akseki'de Yapımı Tamalanan Cami Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akseki'de Yapımı Tamalanan Cami Törenle Açıldı

Akseki'de 2013 yılında inşaatına başlanan ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yapımı tamamlan Fatih Cami dualarla ibadete açıldı.

16.06.2014 10:56

Akseki'de 2013 yılında inşaatına başlanan ve hayırsever vatandaşların katkıları ile yapımı tamamlan Fatih Cami dualarla ibadete açıldı.

Açılışta konuşan Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, caminin inşasına destek veren ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan hayrın sadaka-i cariye olduğunu ve Peygamberimizin hadisinde de belirttiği üzere bu kişilerin amel defterlerinin kapanmayacağını ifade eden Beşikci, camide ibadet edildiği sürece katkıda bulunanlara sevap yazılacağını belirtti.

İl Müftüsü Osman Artan da camilerin, toplayan, birleştiren, müminleri birleştiren mekanlar olduğunu bildirdi.

Camiler Müslümanların birleştiği, bir araya geldiği mabetler olduğunu ifade eden Artan, "Müslüman'ın tek bir ibadet yeri vardır, o da camidir. Camilerimizi birlik, beraberlik ve barış içerisinde yaşamamızın bir manevi tapusudur. Beş vakit namazımızı camilerimizde kılmaya gayret gösterelim. Bu arada kardeşlerimizle buluşmalıyız, dertleşmeliyiz ve sıkıntısı olanlarla ilgilenmeliyiz" diye konuştu.

İlçe Müftüsü İlyas Eser ise 2013 yılında hayırsever Yakup Esen ve Abdullah Göksoy'un önderliğinde temeli atılan Fatih Cami'nin inşaatın yüzde 60'ının bu hayırseverler tarafından diğer kalanının ise yöre halkının katkıları ile yapıldığını aktardı.

Eser, cami için bu güne kadar 900 milyon lira para harcandığını vurgulayara,  375 metrekare alan üzerine yapılan ve 600 kişi kapasiteli caminin, iki lojmanı, konferans salonu ve kuran kursunun da bulunduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından hayırsever Yakup Esen ve Abdullah Göksoy'a, Akseki Kaymakamı Murat Beşikci ve Antalya Müftüsü Osman Artan tarafından teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Beşikci, Artan ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek, camiyi ibadete açtı.

Açılışa, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, İbradı Müftüsü Mehmet Arslan, Serik Müftüsü . Abdulkadir Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Özdilek ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akseki'de Yapımı Tamalanan Cami Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement