Alman 'Noel Baba'dan Camide Dünya Barışı Duası - Son Dakika
Güncel

Alman 'Noel Baba'dan Camide Dünya Barışı Duası

Alman \'Noel Baba\'dan Camide Dünya Barışı Duası

Alman Noel Baba olarak bilinen Wolfgang Kimming Liebe, Antalya'nın Demre İlçesi'nde müftü Bahattin Ataklı ile birlikte camide dua etti, dünya barışı çağrısı yaptı.

07.10.2014 10:58  Güncelleme: 11:13

Almanya'da 29 yıldır Noel Baba misyonu yürüten Wolfgang Kimming Liebe, 5 yıldır Noel Baba'nın doğduğu Antalya'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara Antik Kenti'ni, Noel Baba'nın yaşadığı Demre'yi ve Noel Baba Müzesi'ni ziyaret ediyor.

15'inci kez Demre'ye gelen Liebe, İlçe Müftüsü Bahattin Ataklı'yı ziyaret etti. Sonrasında Müftü Ataklı ve Alman Noel Baba Liebe, Bayrakçı Camii'nde dünya barışı için dua etti.

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN"

Duasında Gazze, Ramallah ve Suriye'deki savaşların durmasını isteyen Liebe, şöyle devam etti:

"Yüce Allah'ım, bir Hıristiyan olarak bu kutsal camide huzuruna geldim. Senin peygamberlerin olan Muhammed ve İsa'nın da huzurundayız. Allahım, senden Gazze'de, Ramallah'ta, Suriye'de savaş içinde yaşayan insanlar için yardım istiyorum. Savaşların durmasını, değişik dinden, değişik ırktan insanların barış ve huzur içinde bir arada yaşamalarını diliyorum. Buralarda çocukların ölmemesini istiyorum."

Müftü Ataklı ise, "Farklı inançtan kişilerin bir arada, barış içinde yaşamalarını istiyoruz. Biz dünyada barış istiyoruz" dedi.

"UNESCO LİSTESİNE ALINMALI"

Liebe, daha sonra Noel Baba Müzesi'ni ziyaret etti. Turistlerin ilgiyle izlediği Alman Noel Baba, M.S. 3'üncü Yüzyıl'dan kalma Noel Baba Müzesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınarak korunmasını istedi.

Liebe, sonrasında Kaş yakınlarındaki Santhos Antik Kenti, Noel Baba'nın doğduğu Patara Antik Kenti ile dünyaca ünlü Patara Plajı'nı gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman 'Noel Baba'dan Camide Dünya Barışı Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement