Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber

1- 4G gelecek yıl hizmete girecek -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin: "4G ihalesi, BTK tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak.

14.04.2015 11:02

1- 4G gelecek yıl hizmete girecek

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin:

"4G ihalesi, BTK tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak. İhalenin ardından 4G hizmetinin 1 Ocak 2016'dan itibaren vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor. Bu süreye kadar işletmecilerin şebekelerini 4G hizmetine hazır hale getirmeleri gerekiyor"

"İhaledeki 20 paketin asgari değer toplamı KDV hariç yaklaşık 2,3 milyar avro. Yetkilendirme süresi, yetkilendirme tarihinden itibaren 30 Nisan 2029'a kadar olacak"

"4G'ye geçilmesiyle 3G ile ulaşılan veri hızı, en az 10 kat artacak. Video izleme, veri indirme ve akıllı mobil uygulamaları kullanma gibi hizmetler, 3G'ye oranla çok daha kolay ve çok daha hızlı sunulabilecek"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- Bakan Avcı'dan öğrencilere "kılavuz" önerisi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG ve diğer sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere, velilere ve öğretmenlere, Bakanlık tarafından yeni hazırlanan "Bilgilendirme Kılavuzu"nu incelemeleri tavsiyesinde bulundu

Kılavuz, bugünden itibaren bakanlığın internet sitesinden yayımlanacak

Bakan Avcı:

"Sınavlarda başarıyı sağlayan birden fazla faktör bulunmaktadır. Sizlerin sınavlara akademik olarak hazır olmanız kadar psikolojik olarak da kendinizi sınava hazır hissetmeniz, sınavlarda başarıyı yakalayabilmeniz için önemli bir koşuldur"

"Sizlerin özellikle desteğe ihtiyaç hissettiğiniz sınav sistemi, sınav kaygısı ve verimli ders çalışma yöntemleri konularında hazırlanan kılavuz, hayatta karşınıza çıkacak sınavlarda başarı sağlayarak mutlu birer birey olmanıza yardımcı olabilecek bir dizi çalışmayı içermektedir"

(Selma Kasap/Ankara)

3- ABD'nin Mısır politikası "pragmatik"

ABD'nin, insan haklarını gerekçe göstererek askıya aldığı Mısır'a askeri yardımlara, ülkede bu konuda hiçbir gelişme olmadan yeniden başlaması ABD'nin Mısır politikasının "ilkelerden" çok "çıkarlara" dayalı olduğunu gösteriyor

Shawnee Üniversitesi öğretim üyelerinden Amr Al Azm:

"Suriye ve Irak'ta DAEŞ'in ortaya çıkışının ardından Yemen'de yaşananlar, ABD yönetiminin bölgedeki güvenlik konularına daha fazla odaklanmasına neden oldu. Obama'nın askeri yardımlara yönelik yeni adımında da bu yaklaşım etkili oldu"

Hudson Enstitüsü'den Samuel Tadros:

"Obama'nın yardımların önünü açması kararı insan hakları konusuyla ilgili değil. Obama'nın bu kararı almasında, demokrasi ve insan hakları konusunun, ABD-Mısır ilişkilerinin temelini oluşturmadığının farkına varması etkili olmuştur"

(Erkan Avcı-Washington)

4- ABD'de "1915 olaylarını" belgelerle anlatacaklar

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneğince, Amerika Birleşik Devletleri'nde konferanslar verilerek, Ermeni iddialarına ilişkin belge ve fotoğraflarla gerçekler anlatılacak

Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez:

"Ermeniler çok bilinçli ve organize şekilde Dağlık Karabağ işgali ve burada yapılan katliamlar konusundan uzak duruyor. Dünya kamuoyu bunlardan haberdar değil, çünkü insanlara bu görüntüler gösterilmiyor, anlatılmıyor. Bizim ne yapıp edip bunu hem Avrupa hem Amerikan kamuoyuna anlatmamız gerekiyor"

(Ayşe Yıldız/Erzurum) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- Türk Kızılayı'nın kök hücrede hedefi 250 bin bağış

Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde, ailesinde vericisi olmayan kan kanseri hastaları için umut olacak TÜRKKÖK Projesi kapsamında 250 bin kök hücrenin toplanması hedefleniyor

Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar:

"Her yıl, 70 bin donör ilave etmek suretiyle 250 bin donör sayısına çok kısa zamanda ulaşacağımızı ümit ediyoruz"

(Hayati Akçay/Ordu) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- Kemalettin dede muradına erdi

Düzce'de yaşayan 82 yaşındaki Kemalettin Karadeniz, geçen cumartesi günü Sakarya'daki mitingine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin mutlululuğunu yaşıyor

Kemalettin dede:

"15 senedir Erdoğan'ın Düzce ve çevre illerdeki bütün mitinglerine gittim. Fakat görüşme imkanım olmadı. Cumartesi günü artık görüşmem gerektiğini tüm yetkililere söyledim ve görüştüm. Çok mutluyum"

(Ömer Ürer/Düzce) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- İngiltere'nin AB referandumu belirsizlik kaynağı

- Open Europe Araştırma Direktörü Stephen Booth:

"Eğer Brexit (İngiltere'nin AB'den çıkması) gerçekleşirse, bu özellikle AB ile ticaret anlaşmalarının nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlikler oluşacaktır"

- Capital Economics'in İngiltere Ekonomisti Samuel Tombs:

"Biz İngiltere'nin AB'den ayrılma riskinin düşük olduğunu düşünüyoruz"

EBA Üst Yöneticisi Adrian Tripp:

"Farklı ülkelerde farklı tercihler olsa da İngiltere'nin AB'den ayrılmasının İngiliz ekonomisi için çok kötü olacağı düşüncesi hakim"

(Gökhan Kurtaran/Londra)

8- ECB'den yeni bir tedbir planı beklenmiyor

DekaBank Sanayileşmiş Ülkeler Analiz Müdürü Andreas Scheuerle:

"ECB'den bir hamle beklemiyorum. ECB, yapılması gerekenleri yaptı"

Berenberg Başekonomisti Holger Schmieding:

"Parasal genişleme programı yolunda gidiyor, ekonomi ve enflasyon buna yanıt veriyor"

Commerzbank Kıdemli Döviz Stratejisti Peter Kinsella:

"Şu an için parasal genişleme programının erken bitmesi söz konusu değil"

UniCredit Avro Bölgesi Başekonomisti Marco Valli:

"Bankanın politikasında değişiklik öngörmüyoruz"

(Abdülselam Durdak/Frankfurt)

9- Koleksiyonu olimpiyat madalyasıyla tamamlamak istiyor

Avrupa ve dünya şampiyonu milli judocu Belkıs Zehra Kaya, 2016 Rio Olimpiyatları'nda da madalya hedefliyor

Kaya: "Uluslararası şampiyonalarda elde ettiğim çok sayıda madalyam var. Eksik kalan olimpiyat madalyası. Senelerdir yaptığım işin zirvesine çıkarak olimpiyat madalyasını kazanmak istiyorum"

(Mustafa Çavuş/Samsun)(Fotoğraflı/Görüntülü)

10- "Çim topu"nda dünya şampiyonluğuna koşuyor

Televizyonda izlediği çim topuna ilgi duyan, daha sonra kendi imkanlarıyla yapmaya çalışan Özkan Akar, önce Türkiye şampiyonu oldu, sonra dünya şampiyonasında güçlü rakipleriyle berabere kaldı

Özkan Akar, milli takımda bulunan diğer sporcularla 15- 23 Nisan'da Avustralya'da yapılacak Dünya Çim Topu Şampiyonası'nda yarışacak

Akar: "Dünya şampiyonu olacağına inanıyorum"

(Hatice Özdemir/Antalya)(Fotoğraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement