Antalya Tüm Bel-Sen'den Türel'e Kurbanlık Koç - Son Dakika
Güncel

Antalya Tüm Bel-Sen'den Türel'e Kurbanlık Koç

Antalya Tüm Bel-Sen\'den Türel\'e Kurbanlık Koç

Antalya'da Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Şube Başkanı İlhan Karakurt, belediye çalışanlarının farklı ilçelere sürgün edilmesinin sonlanması halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e kurbanlık koç hediye edeceklerini söyledi.

01.10.2014 17:38

Antalya'da Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Şube Başkanı İlhan Karakurt, belediye çalışanlarının farklı ilçelere sürgün edilmesinin sonlanması halinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e kurbanlık koç hediye edeceklerini söyledi.

30 Mart'taki yerel seçimin ardından büyükşehir belediyesindeki 300 civarındaki personelin görev yerlerinin değiştirilip Kaş, Gazipaşa, Akseki, Gündoğmuş gibi kent merkezinden uzak ilçelere gönderilmesine tepki gösteren Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Başkan Menderes Türel için birçok kurbanlık aldıklarını söyledi.

Menderes Türel'in belediye personelini uzak yerlere sürgüne göndererek kurban ettiğini ileri süren Karakurt, insandan kurban olamayacağını sözlerine ekledi. Bu nedenle de Başkan Türel için kurbanlık bir koç aldıklarını dile getiren Karakurt, sürgünlere kurban bayramına kadar son verilmesi halinde koçu Menderes Türel'e hediye edeceklerini söyledi. Karakurt, 'İnsanları kurban etme geleneği ilkel çağlara mahsus bir uygulamadır. Hazreti İbrahim'in tanrıya verdiği sözü yerine getirmek için oğlunu kurban etmek istemesi üzerine ona melek tarafından bir koyun indirilerek bu uygulamaya son verilmiştir. Sayın Türel ilkel çağlara mahsus insanları kurban etme geleneğini 300 belediye emekçisinin sürgünü üzerinden devam ettirdiğinizin farkında değil misiniz İlkel çağlarda ilahları memnun etmek ve öfkeleri yatıştırmak için insanların kurban edildiğini biliyoruz. Ancak siz kimi memnun etmek için eş ve çocuklarıyla birlikte 300 emekçiyi kurban ettiniz diye konuştu.

TOPLAMA KAMPI YÖNETMELİĞİ UYGULANIYOR

Kurban Bayramı öncesi belediyede huzur ve barışın sağlanması için olumlu bir adım beklediklerini de sözlerine ekleyen Karakurt, Sürgün yeri Akseki'de belediye emekçileri harem-selamlık olarak ayrı ayrı birimlere yerleştirilmek isteniyor. Gündoğmuş'ta ise toplama kampı yönetmeliği uygulanıyor. Ne olduğu belirsiz kişi olan koordinatörler kendisini belediye başkanı sanıyor dedi.

BU GECE DİRENİŞ ÇADIRI KURACAKLAR

Sürgünleri protesto için bu akşam saat 22.00'da sürgün çadırları kuracaklarını da anlatan Karakurt, Sürgüne gönderilenler, Döşemealtında, Varsak'ta oturuyorlar. Bir gün sabah kalkıp saat 05.30'da servise binip Kaş'a, Akseki'ye git, gel. O zaman bu insanların ne çektiğini anlayacaksın. Antalya'da ulaşım saat 06.00'da başlıyor. Ama toplu ulaşım saati başlamadan yarım saat önce belediye uzak ilçelere servis kaldırıyor. Bu insanlar belediyenin önüne nasıl gelecek Bu uygulama memurla dalga geçmektir. Alay etmektir. Bu nedenle gece çadır kurup sürgün çadırında bekleyeceğiz diye konuştu. Sürgün çadırlarının Gezi Parkı olayları gibi büyüyebileceğini de ima eden İlhan Karakurt, Gezi eylemleri de bir çadırda üç-beş ağacın kesilmesi nedeniyle başlamıştı. Antalya'da da biz 300 insanın kurban edilmesine tahammül edemiyoruz. 3 ağaç nedeniyle başlayan olaylar başka katliamlara dönüştü. Burada ise 300 insan her gün gözümüzün önünde kurban ediliyor. Bu bizim için 3 ağaç kadar önemlidir dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Tüm Bel-Sen'den Türel'e Kurbanlık Koç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement